Hlavní obsah

Had odmítal opustit auto. Museli kvůli němu vymontovat sedadlo

Britští ochránci zvířat minulý týden řešili vcelku zapeklitý případ. Hadovi, který se schoval v autě, se totiž vůbec nechtělo z vozu ven. Nakonec bylo nutné vymontovat sedadlo.

Foto: Linjoy Wildlife Sanctuary and Rescue

Had vyvázl bez zranění a skončil v útulku

Článek

Muž, který minulý týden ve Velké Británii převážel auto k zákazníkovi, si cestou po dálnici všiml, že z palubní desky vylézá had. Odstavil tedy vůz u pumpy a zavolal si na pomoc dobrovolníka z organizace Linjoy Wildlife Sanctuary and Rescue.

Ten na místě zjistil, že jde o nejedovatou užovku červenou. Zdánlivě jednoduchý odchyt se však značně zkomplikoval v okamžiku, kdy had zalezl pod sedadlo a do dutin vozu se schoval tak šikovně, že téměř nebyl vidět a nedalo se na něj dosáhnout.

Foto: Linjoy Wildlife Sanctuary and Rescue

Odchyt hada byl mnohem komplikovanější, než se na začátku zdálo

Nezbylo tedy nic jiného než sedadlo demontovat, píše server BBC. Had se mezitím snažil schovat ještě více, ale nakonec se jej podařilo úspěšně vytáhnout, aniž by utrpěl jakákoliv zranění. Následně byl převezen do útulku, kde se mu podle šéfky zařízení Lidsay Newellové daří velmi dobře.

Newellová zároveň zmínila, že zákazník, který si auto objednal, byl velmi chápavý. „Jsem si jistá, že by určitě nebyl rád, kdyby dostal auto i s hadem,“ řekla s tím, že demontáž sedadla byla jistě správným řešením.

Řidiče v New Yorku vyděsila záhadná koule u silnice, byl to had

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám