Hlavní obsah

Firma chce zkoumat noční můry. Nabízí tisíce lidem, kteří budou před spaním jíst sýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sleep Junkie, která se zabývá kvalitou spánku, hledá lidi pro výzkum, jehož podstatou je jíst každý večer sýr. Cílem je potvrdit, nebo vyvrátit mýtus, že konzumace sýra před spaním způsobuje noční můry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma Sleep Junkie sice hodlá zkoumat noční můry, ale její aktuální inzerát naopak pro všechny milovníky sýrů představuje práci těch nejsladších snů. V rámci výzkumu totiž budou muset svou oblíbenou potravinu jíst každý večer před spaním.

„Budete po dobu jednoho týdne jíst stejný druh sýra ve stejnou dobu,“ píše se v inzerátu s tím, že pak bude následovat týdenní pauza a potom si testovací subjekty budou zase týden po večerech pochutnávat na jiném druhu sýra. Přestávka je nutná k tomu, aby se výsledky u jednotlivých druhů neovlivňovaly.

Ale ani tuto práci nemůže dělat úplně každý. Uchazeč musí být starší než 21 let, nesmí trpět žádnou poruchou spánku, důležitý je pravidelný spánkový režim a vyloučena je alergie na laktózu.

Místo mýdla používala kostku sýru. Zjistila to až po několika dnech

Koktejl

Podmínkou je také vlastnictví zařízení, které monitoruje spánek, jako jsou například chytré hodinky. Vedle přesných dat bude potřeba také písemně zaznamenávat subjektivní dojmy o kvalitě spánku, energii či únavě a také o snech nebo nočních můrách.

Projekt si klade za cíl pokrýt všechny druhy sýrů od tvrdých, přes plísňové až po tavené. A stranou nezůstanou ani veganské a bezlaktózové varianty.

Výzkum začne v březnu a potrvá tři měsíce. Po jeho dokončení mají účastníci slíbenou odměnu ve výši rovného tisíce dolarů, tedy v přepočtu přes 22 tisíc korun.

Šílenci opět pádili z kopce za kulatým sýrem v nejbláznivějším závodě na světě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám