Hlavní obsah

Dobrodinec našel balíky pohozené v příkopu. Všechny je doručil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý muž z amerického Ohia zachránil z příkopu u dálnice několik zásilek, které tam vyhodil doručovatel americké zásilkové služby FedEx. Rozhodl se zavolat na všechna čísla, která na balících našel, aby adresátům oznámil, že je našel a doručí je sám.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý týden jel Zach Arnwine z Ohia společně se svou snoubenkou autem po dálnici poblíž města Germantown a v dálce si všimli odstavené dodávky firmy FedEx. Zachově přítelkyni se přitom zdálo, že řidič z vozu něco vyhodil.

Když po chvíli vystoupili na místě, kde doručovací auto stálo, nestačili se divit. V příkopu u dálnice totiž byla spousta balíků, které by bez všímavosti mladé dámy nikdy nedorazily na místo určení. Mezitím však dodávka odjela, takže o důvodech řidičova počínání lze jen spekulovat.

„Zavolal jsem na každé číslo, které jsem na balících našel, a všem lidem řekl, že mám jejich zásilku a přivezu ji,“ popisuje Zach své rozhodnutí napravit, co doručovatel doslova naházel do příkopu.

Adresáti byli nejprve velmi překvapení, že má jejich telefonní číslo a zásilku, ale Zach každému trpělivě vysvětlil situaci a všechny balíky dovezl na správné adresy. Když se k nim zásilky nakonec dostaly, byli lidé ohromeni a Zachovi děkovali.

FedEx totiž adresátům poslal zprávy o úspěšném doručení, aniž by se tak skutečně stalo. Jedním z nich byl i Royce Charbeneau, který měl dokonce dvojnásobné štěstí. „Většinou nezvedám hovory z neznámých čísel a vůbec nevím, proč jsem to tentokrát udělal,“ řekl s tím, že dokud Zacha osobně nepotkal, vůbec nevěřil, že by svůj balík nakonec opravdu dostal.

A do jisté míry neuvěřitelný je i důvod, proč se Zach pro svůj šlechetný čin rozhodl. Mohl sice balíky odevzdat třeba na policii nebo nejbližší pobočku FedExu, ale podle svých slov nechtěl, aby pak kdovíkde ležely přes Díkuvzdání.

Společnost FedEx se zatím k celému případ nevyjádřila, uvedla pouze, že incident prošetřuje.

Kurýr si chtěl zjednodušit práci, těžký balík dopadl na malého jorkšíra

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám