Hlavní obsah

Dívka požádala o analýzu DNA Santa Clause. Policie jí vyhověla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletá Scarlett Dourmattová z Cumberlandu ve státě Rhode Island si není jistá existencí Santa Clause, a tak požádala o pomoc policii. Zaslala tedy k analýze DNA nakousnutou sušenku a mrkev, které o Vánocích přichystala pro Santu a jeho sobí doprovod.

Foto: Profimedia.cz

Analýza DNA

Článek

Scarlett Dourmatová přichystala o Vánocích pro Santa Clause a jeho soby sušenky a mrkev. Ale ani když je druhý den ráno našla nakousnuté, nepřesvědčilo ji to. Proto „důkazy“ zabalila a poslala na místní policejní oddělení.

V přiloženém dopisu mimo jiné napsala: „Chtěla bych se zeptat, zda byste mohli odebrat vzorek DNA a zjistit, zda je Santa skutečný.“ Maminka Alyson v této souvislosti zmínila, že její dcera byla vždy „poněkud skeptická“, zatímco sama Scarlett upřesnila, že vždy měla ráda detektivní seriály. „A myslím, že by bylo skvělé být detektivem,“ dodala.

Policejní šéf Matthew Benson na tuto hru bez váhání přistoupil a řekl, že chce pomoci rozvíjet dětskou představivost a vyšetřovací schopnosti malé detektivky. Ihned tedy vydal rozkaz, aby byly vzorky k analýze DNA odeslány na forenzní oddělení. „Tato mladá dáma má zjevně velký zájem o pravdu a vyšetřování,“ uvedl v prohlášení.

A zatímco se čeká na výsledky testů, policisté už mezitím malou Scarlett kontaktovali, aby jí sdělili, že mají i několik dalších důkazů, že Santa se pohyboval v okolí jejího domova. Mezi nimi jsou například záběry sobů z bezpečnostní kamery a také se podařilo najít svědka, který poblíž viděl muže odpovídajícího Santovu popisu.

Přístup policie vzbudil velmi pozitivní reakce uživatelů sociálních sítí. „Pokud bude Santa shledán vinným, buďte na něj prosím mírní. Ve skutečnosti to totiž není vloupání, ale doručení,“ napsal například jeden z nich.

Úřad povolil holčičce chovat jednorožce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám