Hlavní obsah

Úřad povolil holčičce chovat jednorožce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Madeline z jižní Kalifornie se rozhodla chovat jako domácího mazlíčka jednorožce. Ale aby bylo vše v pořádku i po formální stránce, poslala žádost o povolení na úřad pro chov a dohled nad zvířaty, který tomuto neobvyklému požadavku vyhověl.

Foto: Los Angeles County Department of Animal Care and Control

Úředníci holčičce vedle povolení poslali i jednorožce, než si sama nějakého najde.

Článek

Madeline odeslala ručně psaný dopis 14. listopadu a úředníky v něm žádá o povolení chovat doma na dvorku jednorožce. Pokud tedy nějakého najde. Povolení bylo vydáno o šestnáct dnů později.

V dokumentu, který se tváří naprosto oficiálně, je vedle samotného posvěcení uvedeno i několik podmínek, za nichž lze jednorožce chovat. Například musí mít pravidelný přístup ke slunečnímu i měsíčnímu svitu a také k duhám. Minimálně jednou měsíčně je potřeba leštit jeho roh měkkým hadříkem a všechny třpytky a další ozdoby, kterými se jednorožci zkrášlují, musí být netoxické a biologicky rozložitelné.

„A protože se jednorožci velmi těžko hledají, tak ti jednoho posíláme. Doufáme, že ti udělá radost,“ uzavírá dopis mladé chovatelce šéfka úřadu Marcia Mayedová. Na konci nechybí ani vlastnoruční podpis, ovšem vyvedený tak, aby ho mohla přečíst i Madeline, a byla si tedy jistá, že to není žádný podvod.

Nafukovací jednorožec odnesl pětiletou dívku na širé moře

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám