Hlavní obsah

Desetiletý chlapec se spustil do komína. Zachraňovat jej museli hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Whitman

Desetiletý chlapec vylezl na střechu svého domu ve městě Whitman v americkém státě Massachusetts a spustil se do komína. Zda si hrál na kominíka, nebo šlo o čirou zvědavost, není jasné. V každém případě se mu jeho mise vymstila, protože hoch v úzkém prostoru uváznul a museli jej zachraňovat hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Hodily by se mu nějaké rady od Santy Clause,“ poznamenal deník The New York Post v narážce na legendu, podle níž vousatý muž v červeném kostýmu přináší lidem o Vánocích dárky tak, že přichází komínem.

Příhoda se odehrála minulý týden ve středu. Hoch se dostal na střechu oknem ve druhém patře. Měl štěstí, protože eskapádu zaregistroval jeho bratr, který okamžitě zavolal do práce otci.

Ten na nic nečekal a spěchal domů, přičemž cestou vyrozuměl policii, která na místo dorazila i s hasiči dříve než on. Záchranáři pak vysunuli žebřík a chlapce ze sevření rychle vysvobodili. Sám se vyprostit nemohl, protože zůstal v komíně tak, že stěny svíraly i jeho ruce.

Bylo velké štěstí, že se chlapci během jeho dobrodružství na poměrně strmé střeše nic nestalo. Když stanul opět na zemi, vrhl se otci do náručí.

Snímky ze záchranné mise ukazují, že také tatínkovi spadl kámen ze srdce. Prostě happy end i bez Santy Clause.

Ukryl peníze do komína, manželka zatopila

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám