Hlavní obsah

Ukryl peníze do komína, manželka zatopila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z Říma se snažil tak usilovně ukrýt své letité úspory před zloději i manželkou, až minulý týden o značnou část z nich přišel. Komín nad krbem se totiž neukázal jako tak bezpečné místo, jak si donedávna myslel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jehož média označují jako Maria, došel před lety k závěru, že komín nad krbem bude ideální skrýš pro jeho úspory v podobě vládních dluhopisů v případě, že by jeho byt navštívili zloději. O svém nápadu ovšem neřekl ani manželce. Ta tedy neměla nejmenší tušení, jakou škodu způsobí, když v krbu zapálí oheň, aby v bytě trochu přitopila.

Dluhopisy měly hodnotu v přepočtu téměř půl milionu korun. „Krb skoro nepoužíváme a před každou zimou jsem dluhopisy přemístil někam jinam. Ale letos jsem to nestihl včas,“ řekl nešťastník listu Il Messaggero. A dodal, že když viděl v krbu oheň, měl z toho málem smrt.

Naštěstí ještě není všechno definitivně ztraceno. Podle lokálních médií by totiž muž mohl dostat dluhopisy „náhradní“, pokud na původních dokumentech najde jejich čísla.

Slovák zapomněl ve vlaku celoživotní úspory

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám