Hlavní obsah

Ukrajinci zesměšnili ruskou vojenskou přehlídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské oslavy 9. května na Rudém náměstí v Moskvě neunikly ani pozornosti Ukrajinců, kteří se už od konce února brání ruské invazi. Na oficiálním twitterovém účtu Ukrajiny se v pondělí objevilo upravené video se záběry z přehlídky. K ruské bojové technice na nich autor s humorem přidělal domácí spotřebiče. Jde o zjevnou narážku na krádeže ze strany ruských vojáků na Ukrajině.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská parodie ruské vojenské přehlídky na Rudém náměstíVideo: Twitter @Ukraine

 
Článek

Na upravených záběrech označených jako „parodie vítězství“ vezou tanky či vrtulníky, lednice nebo pračky.

„Mistr v rabování“ poslal domů do Ruska čtyři metráky kořisti

Válka na Ukrajině

Jde o narážku na zprávy o ruském rabování a zabírání „válečné kořisti“. Podle nich jsou Putinovi vojáci ochotní odnést si domů prakticky cokoliv: pračky, ledničky a další domácí spotřebiče, sluchátka, díky kterým je dokonce mohou vojáci stopovat, nebo třeba trenýrky.

Dejte těm vojákům aspoň něco, směje se ukrajinský voják, kterému Rusové ukradli trenky

Koktejl

Loupí i armáda jako celek. V Melitopolu „zabrala“ zemědělskou techniku a transportovala ji do dalekého Čečenska. „Problémem“ u vyspělé techniky ovšem je, že ji lze i na dálku zablokovat, jak se kořistníci přesvědčili.

Ukrajinská parodie ruské vojenské přehlídky na Rudém náměstí

Letošní přehlídka na moskevském Rudém náměstí k výročí konce 2. světové války byla trochu jiná než ty v předchozích letech. V souvislosti s válkou na Ukrajině se očekávalo zásadní prohlášení z úst prezidenta Ruské federace Vladimira Putina.

Ten svou řeč sice přednesl, ale nic zásadního nepřinesla. Nedošlo ani k všeobecné mobilizaci, ani k vyhlášení míru a výčtu nezvratných úspěchů.

Farmáři bojují proti Rusům. Neohrožené ukrajinské traktory mají vlastní videohru

Hry a herní systémy

Přehlídka „ukořistěných spotřebičů“ není jedinou parodií, kterou se Ukrajinci do Rusů v památný den strefují. V Kyjevě v pondělí uspořádali přehlídku ruské techniky, ovšem té, kterou se ukrajinským silám podařilo vyřadit z provozu.

V Kyjevě uspořádali přehlídku ruských vojenských vraků

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám