Hlavní obsah

Chlapec spal tři roky ve stanu, vybral skoro 20 milionů pro charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý britský chlapec spal přesně tři roky pod stanem, aby uctil památku zesnulého souseda a získal peníze pro místní hospic. Po třech letech a masivním překonání původní cílové částky se vrací domů do peřin.

Foto: Profimedia.cz

Max Woosey a tehdejší britský premiér Boris Johnson na zahradě v Downing Street 10

Článek

Max Woosey zalezl poprvé na noc do stanu doma na zahradě 28. března 2020, když mu bylo deset let. Chtěl tak uctít památku souseda, který zemřel na rakovinu, a také tímto způsobem vybrat sto liber (zhruba 2700 korun) pro místní hospic.

Takovou formu si zvolil proto, že stan mu dal ještě za života právě nemocný soused. „Řekl mi, abych si s tím stanem užil dobrodružství,“ vysvětluje Max pozadí jeho netradičního výkonu.

A skvělých zážitků nakonec získal opravdu spoustu. Na sociálních sítích si totiž založil účet účet The Boy in the Tent (Kluk ve stanu), jenž záhy začal nabírat na popularitě a neunikl ani pozornosti různých institucí, zmiňuje server UPI.

Max si tak mohl například postavit stan v londýnské zoologické zahradě, na ragbyovém stadionu Twickenham, jenž je největší svého druhu na světě, a dokonce i na zahradě sídla britských ministerských předsedů v Downing Street 10, kde se setkal i tehdejším premiérem Borisem Johnsonem.

A vedle počtu fanoušků rostla i suma na jeho dobročinném účtu. Když tedy tento týden po přesně třech letech stanování definitivně ukončil, byla na něm částka v přepočtu přesahující 19 milionů korun. Že to zároveň znamená zápis do Guinessovy knihy rekordů, je ve světle charitativního záměru podružné.

„Je šílené, že jsem získal takovou pozornost. A to jsem chtěl jen zažít dobrodružství a vybrat sto liber,“ diví se i dnes Max Woosley. „Potkal jsem úžasné lidi a zažil skvělé věci,“ dodává s nadějí, že teď bude vidět, jak jsou děti schopny mnohem větších věcí, než si lidé myslí.

Novozélandská premiérka nazvala opozičního lídra kok*tem. Poslouží to nakonec dobré věci

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám