Hlavní obsah

Celkem 150 aut uvízlo na silnici v ohromném množství unikajícího dehtu

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pittsburgh

Zhruba 150 vozů uvízlo v noci z úterý na středu v černé lepkavé hmotě na silnici u Pittsburghu, na úseku dlouhém 64 kilometrů. Auta byla poškozena dehtem, který unikal z jedoucí cisterny, která měla poškozený těsnící ventil.

Článek

Podle místní policie bylo 150 aut znehybněno v důsledku nalepené hmoty na kolech a pneumatikách. V zalepené části silnice uvízla i některá policejní a údržbářská vozidla, která přijela na inkriminované místo a i ta musela být odtažena.

Situace byla o to horší, že se blížil čas slavného amerického svátku Díkůvzdání a lidé se vydali na cestu za svými blízkými. „Byla jsem na cestě do New Jersey na dovolenou k rodině, teď se musím vrátit zpátky, je to strašné,“ řekla jedna z postižených Laura Frick.

Situací byl zaskočen i bývalý hasič Bob King, který byl také na místě. „Ta tuhost hmoty mě úplně zaskočila, vůbec jsem nevěděl, co mám nebo nemám dělat, muselo to být neuvěřitelné množství dehtu, stále se to hromadilo na pneumatiky.“

Díky práci údržbářů byla silnice upravena za velmi krátkou dobu, a to mimo jiné za pomocí písku a sněžných pluhů. Většina dehtu byla přesunuta do odstavného pruhu, aby mohl být aspoň částečně obnoven provoz.

Řidič cisterny byl odvezen k výslechu a police zatím stále prošetřuje zabezpečení a původ nákladu, který cisterna vezla ze státu Ohio.

Úředníci vyzvali všechny majitele poškozených vozů, aby se obrátili na nejbližší operační středisko a postupovali podle pokynů na pojistných smlouvách. Pojišťovna dopravní firmy Marino Transport Services of Stevensville, které cisterna patří, je připravena situaci řešit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám