Hlavní obsah

Během pandemie přišel o práci, teď bere jednu z nejvyšších výher v dějinách Austrálie

Rovných 80 milionů australských dolarů (1,25 miliardy korun) vyhrál ve čtvrtek nejmenovaný Australan z Melbourne, který nedávno přišel o práci. O jackpot se nemusí s nikým dělit, loterijní společnost potvrdila, že je jediným vítězem první ceny.

Foto: Profimedia.cz

Losy loterie Powerball (ilustrační foto)

Článek

V loterii Powerball přinesla Australanovi štěstí čísla 17, 10, 4, 26, 19, 23, 21 a dodatkové číslo 7.

Pro muže to znamená velký obrat. Ještě nedávno totiž bojoval s těžkou životní situací, kdy přišel během lockdownu o práci a přivydělával si jako uklízeč.

„Určitě zaplatíme hypotéku a další dluhy, které nás tíží. Pak budeme pomáhat i ostatním, je to dost peněz na to, aby se změnil život více lidem. Je toho tolik, co teď můžeme udělat,” okomentoval výhru muž, jehož jméno ani věk loterijní společnost nezveřejnila.

Šťastlivec z USA už podruhé trefil v loterii jackpot

Koktejl

„V poslední době byla pro naši rodinu situace velmi náročná. Vždycky jsem si ale říkal, že je potřeba se snažit - a podívejte se, co se stalo. Pořád tomu nemůžu uvěřit,” dodal výherce.

S celkovou výhrou 80 milionů dolarů se zařadil na třetí místo v historii australských výher. Ve státě Victoria je to vůbec nejvyšší výhra.

Za posledních 25 let se jackpot dostal nad 80 milionů dolarů pouze osmkrát, vždycky se ale dělil mezi více výherců. Druhou cenu si ve čtvrtečním losování rozdělilo 13 výherců. Každý z nich obdrží v přepočtu asi 1,7 milionu korun.

Slovák vyhrál v loterii 101 milionů korun

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám