Hlavní obsah

Bagrista při odklízení trosek v Turecku jen těsně unikl smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí měl muž, který v turecké provincii Hatay obsluhoval bagr při odklízení trosek po ničivém zemětřesení. Budova, u níž pracoval, se totiž zřítila a bagrista jen o vlásek unikl smrti.

Bagrista při odklízení trosek v Turecku jen těsně unikl smrtiVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletý Vedat Yildrim přijel do provincie Hatay jako dobrovolník, aby pomáhal při odklízení trosek a hledání přeživších po ničivém zemětřesení, které zasáhlo Turecko a Sýrii 6. února. Málem se však sám stal jednou z obětí.

Yildrim uvedl, že krátce před zřícením budovy pracoval na jednom z pilířů. Ostatní nosné prvky však byly po zemětřesení natolik poškozeny, že budovu již neudržely a ta začala padat.

Záchranáři mě varovali pískáním, tak jsem vyskočil ven. Několik sekund jsem nic neviděl,“ popisuje svůj úprk mrakem prachu.

„Naštěstí jsem vyskočil včas. Budeme pokračovat v práci, dokud neskončí odklízení trosek a záchranné práce,“ dodal Yildirim s tím, že z hrozivě vypadající situace vyšel zcela v pořádku.

Místo betonu kamení. Záběry odhalily kvalitu tureckých budov

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám