Hlavní obsah

Asistenční pes získal vysokoškolský diplom. S majitelkou se zúčastnil všech přednášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromá vysoká škola Seton Hall University v americkém New Jersey si do svých záznamů připsala velmi výjimečného absolventa. Stal se jím asistenční pes Justin, jenž svou majitelku věrně doprovázel na všech přednáškách.

Asistenční pes získal vysokoškolský diplomVideo: AP

 
Článek

V pondělí 22. května se na univerzitě Seton Hall v New Jersey konala slavnostní promoce a mezi absolventy byla i Grace Marianiová. Ta je kvůli vážným zdravotním obtížím upoutána na invalidní vozík, ale s tímto těžkým údělem jí ochotně pomáhá asistenční pes Justin.

Grace na univerzitě studovala obecnou a speciální pedagogiku a Justin jí byl vždy po boku. Doslova s ní tak absolvoval všechny přednášky. Když tedy získala bakalářský titul a na promoci přebírala diplom, Justin u toho nemohl chybět.

Prezident univerzity Joseph E. Nyre tak nejdřív předal diplom Grace a hned poté podal jeden speciální také Justinovi. Ten jej radostně chytil do tlamy a jistě mu nevadilo, že jeho diplom je podle agentury AP pouze čestný.

Pes dovedl zachránce ke svému pánovi, který se ztratil v poušti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám