Hlavní obsah

Pes dovedl zachránce ke svému pánovi, který se ztratil v poušti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletý kříženec El Palomo se stal skutečným hrdinou poté, co tři kilometry vedl zachránce pouští ke svému ztracenému pánovi. Do té doby ho nedokázal najít ani pátrací tým s vycvičenými psy.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiaosmdesátiletý Gregorio Romero z městečka Moctezuma na severu Mexika se 27. listopadu vydal na procházku do pouště. To nebylo nic neobvyklého, protože občas chodíval do vedlejších vesnic a s návraty nijak nepospíchal.

Ale když se nevracel už čtyři dny, začala mít rodina obavy. Starý muž totiž občas mívá problémy s pamětí.

Rychle se tak rozjela několikadenní akce, do níž se kromě bezpečnostních složek zapojila i skupina vycvičených pátracích psů, ale muže se najít nepovedlo. Po několika dnech policie přiznala, že již vyčerpala všechny možnosti, jak ztraceného seniora najít.

Záchranáře tak ke Gregoriovi musel 4. prosince přivést až jeho pes El Palomo. Vedl je tři kilometry pouští přes kopce i strže, až nakonec svého pána našel. Ten byl po týdnu pobytu v divočině dehydrovaný a podvyživený, a tak si ho nechali dva dny v nemocnici.

El Palomo už nechtěl nic ponechat náhodě ani policii, a tak celou dobu v nemocnici čekal, než se jeho pán zotaví, aby si jej odvedl domů. Místní úřady vydaly k události prohlášení, v němž se mimo jiné píše: „V úterý 6. prosince se don Gregorio vyšel v rámci rekonvalescence slunit a jeho věrný přítel samozřejmě seděl vedle něj, aby na něj dával pozor.“

Ovčácký pes zabil při ochraně stáda osm kojotů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám