Hlavní obsah

Angličanka navštěvuje pohřby neznámých lidí. Na hřbitově se prý cítí jako doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohřby nejsou zrovna událostí, kterou by lidé hojně vyhledávali. I přesto se najdou výjimky. Pětapadesátiletá Jeane Trend-Hillová z Londýna jich za svůj život navštívila přes dvě stovky, a to i přesto, že nebožtíky v životě nepotkala. Pozůstalí ji dokonce někdy žádají, aby se pohřbů jejich milovaných zúčastnila, píše server LADbible.

Foto: Profimedia.cz

Jeane Trend-Hillová se prý na hřbitovech cítí jako doma.

Článek

Herečka, fotografka a umělkyně Trend-Hillová tvrdí, že se na hřbitovech cítí skvěle. Všechno to prý začalo před deseti lety, kdy navštívila pohřeb cizí osoby omylem.

„Vešla jsem do krásného kostela, kde probíhala bohoslužba. Vychovali mě jako katoličku. Je neslušné odejít, a tak jsem zůstala sedět vzadu až do konce. Šlo o úplně cizího člověka, ale zasáhlo mě to,“ tvrdí Angličanka, kterou prý krátce poté oslovil pracovník hřbitova, zda by se nezúčastnila i pohřbu jednoho válečného veterána.

„Od té doby jsem navštívila přes 200 pohřbů neznámých lidí. Přesné číslo ale nevím, přestala jsem to počítat,“ uvedla Trend-Hillová, která přiznává že ji smrt fascinuje. Není tak asi překvapením, že se zabývá i vědeckým studiem mrtvých těl a je historičkou s orientací na hřbitovy.

Aktuálně ji čas od času pozůstalí dokonce žádají, aby se pohřbů jejich milovaných zúčastnila, neboť oni se z různých důvodů na smuteční událost nemohou dostavit.

„Nikdo by neměl být na své poslední cestě sám. Pokud mě někdo požádá a já mám čas, zúčastním se,“ říká. „Smrt mě nikdy neznepokojovala. Doufám, že lidem mohu ukázat, že není až tak děsivá,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám