Hlavní obsah

Zrušený miliardový obchod si Zee nenechá líbit, zábavní gigant žene Sony k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio/Dillí

Odstoupení od plánované akvizice indického zábavního gigantu Zee Entertainment ze strany společnosti Sony bude mít dohru u soudu. Právníci Zee tvrdí, že Sony nemá pádné argumenty k porušení původní dohody. Prostřednictvím soudního sporu se tak budou snažit japonskou firmu donutit celý obchod dokončit.

Foto: repro zee.com

Webové stránky indického zábavního gigantu Zee Entertainment

Článek

Tato fúze byla oznámena před více než dvěma lety, ale Sony z plánovaného obchodu v tomto měsíci vycouvalo. Japonský elektronický gigant své kroky zdůvodnil tím, že „nebyly splněny klíčové podmínky nutné pro dokončení fúze“.

Jaké konkrétní podmínky ze strany indické společnosti Zee neměly být splněny, však zástupci Sony neupřesnili.

To je patrně i jeden z hlavních důvodů, proč právníci Zee nyní ženou Sony k soudu. Zároveň vyzvali vedení společnosti, aby obchod přesně podle původního plánu obnovilo.

Zábavní mocnost nevznikne. Sony ruší plánované spojení s indickou Zee

Internet a PC

Boj o nového šéfa

Média spekulují o tom, že hlavním důvodem k ukončení celého obchodu mělo být chystané vedení firmy. Do čela mediálního giganta měl totiž usednout šéf Zee Punit Goenka, který čelí vyšetřování ze strany indického burzovního regulátora.

Díky akvizici měla podle serveru CNBC vzniknout v Indii „nová zábavní mocnost“. Sloučením obou společností by totiž vznikl významný hráč na poli indické zábavy s odhadovanou hodnotou přibližně deseti miliard dolarů (asi 228 miliard Kč). Zavedeným službám, jako je Netflix, Amazon či Disney, by tak vznikla nová silná konkurence.

Společnost Zee Entertainment je známá širokým spektrem mediálních aktivit v Indii, včetně provozování streamovací služby, několika televizních kanálů a filmového studia.

Sony napumpuje do herní divize desítky miliard korun

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám