Hlavní obsah

Žádný ptáček nezůstane. Musk dal do aukce vybavení Twitteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miliardář Elon Musk se rozhodl uspořádat aukci, během níž nabídne k prodeji vybavení kanceláří a další předměty spojené s Twitterem. Fanoušci si tak mohou zakoupit i starší svítící logo této sociální sítě, které vyobrazuje ikonického modrého ptáčka. Musk se k aukci odhodlal poté, co Twitter přejmenoval na síť X.

Foto: repro Heritage

Vybavení Twitteru, které půjde do aukce

Článek

Aukce je dostupná on-line. Aukční síť Heritage v ní nabízí celkem 584 položek. Mezi nimi lze najít konferenční stolky, kuchyňské spotřebiče, velké ptačí klece a olejomalby obrazů, které získaly popularitu díky sdílení na internetu.

Na seznamu aukčních položek lze nalézt také desítky stolů a židlí, dokonce i speciální kabinu pro dýdžeje. Zájemci budou moci dražit i hudební nástroje, s jejichž pomocí by klidně mohli založit celou kapelu.

Foto: repro Heritage

Jedno z nabízených log Twitteru

Iks, ikska nebo křížky. Jak teď říkat tweetům?

Internet a PC

Logo si musí odmontovat

Pikantní na tom je, že jedno z nabízených log Twitteru zůstává stále připevněno k ústředí společnosti v San Francisku. Pořadatelé aukce u této položky zdůrazňují, že je na zájemci, aby si zajistil nezbytná povolení, pokud o logo projeví zájem. Úřady v San Francisku přitom nedávno zastavily pokus o odstranění jiného loga Twitteru.

Součástí aukce budou i dvě olejomalby, které zobrazují fotografie, jež se na Twitteru staly velmi populárními. První zobrazení zahrnuje hvězdné selfie komičky a herečky Ellen Degeneresové, které pořídila během předávání Oscarů v roce 2014.

Druhá olejomalba zobrazuje snímek, který na Twitteru sdílel bývalý americký prezident Barack Obama po svém znovuzvolení v listopadu 2012. Tento snímek získal v době svého zveřejnění nejvíce lajků.

Samotná dražba obří sbírky začne v úterý 12. září a trvat bude dva dny, poznamenal server BBC.

Foto: repro Heritage

V aukci budou i hudební nástroje

Tisíce zrušených míst a nová identita

Twitter uspořádal aukci stovek předmětů ze svého sídla v San Francisku již zkraje letošního roku. Nejvyšší nabídku tehdy získala socha se slavným ptačím logem, která byla prodána za 100 000 dolarů (2,2 milionu Kč).

Musk koupil Twitter loni na podzim za 44 miliard dolarů (přibližně bilion Kč), bezprostředně poté zahájil restrukturalizaci firmy, v rámci které zrušil tisíce pracovních míst. V minulém měsíci se Twitter přejmenoval na X, sociální síť dostala i nové logo ve tvaru právě tohoto písmene.

Americký multimiliardář už v minulosti naznačoval, že koupě Twitteru má být „akcelerátorem“ pro vytvoření aplikace X – kterou nazval „aplikací všeho“. Musk tehdy prohlásil, že aplikace X bude podobná čínskému WeChatu. To je multifunkční aplikace vlastněná společností Tencent Holdings, která umožňuje uživatelům platby, rezervace vstupenek na akce a zasílání zpráv.

Seznamte se s X. Twitter mění své hlavní poznávací znamení

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám