Hlavní obsah

Twitter zavede editační tlačítko, ale jen pro předplatitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Twitter se rozhodl vyhovět žádostem uživatelů o možnost úprav již zveřejněného příspěvku a společnost začala testovat tlačítko, které zásah do odeslaného tweetu umožní. V příštích týdnech plánuje tuto možnost zavést pro předplatitele služby Twitter Blue, která stojí 4,99 USD (123 Kč) měsíčně, uvedl server zpravodajské televize BBC.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Logo Twitteru

Článek

Tlačítko pro úpravy patří mezi uživateli sítě mezi nejvíce žádané funkce. Tweety bude možné upravovat několikrát po dobu 30 minut po jejich odeslání.

Služba Twitter Blue je v současnosti dostupná v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu. Počáteční testy tlačítka úprav se však omezí jen na jednu zemi.

Upravené tweety se budou zobrazovat s ikonou, časovým razítkem a odkazem na historii úprav, aby byla chráněna integrita konverzace a vytvořen veřejně přístupný záznam toho, co bylo uvedeno, uvedla firma na svém blogu.

Musk si našel další argument, proč nekoupí Twitter

Internet a PC

Pomohl Musk?

Spoluzakladatel společnosti a její bývalý ředitel Jack Dorsey v minulosti tvrdil, že firma takovou možnost pravděpodobně nikdy nenabídne.

V dubnu však Elon Musk, který tehdy plánoval Twitter koupit, zveřejnil anketu s dotazem, zda lidé o editační tlačítko stojí. Během 24 hodin 73,6 % dotázaných uvedlo, že by takovou možnost uvítalo, proti se vyjádřilo 26,4 % lidí. Celkově hlasovalo 4,4 milionu lidí.

Na to reagovali zástupci Twitteru velmi podrážděně. „Když se teď všichni ptají… ano, na editační funkci pracujeme už od loňského roku! Ne, ten nápad jsme nedostali díky anketě,“ reagovali představitelé podniku na Muskovu anketu prostřednictvím oficiálního kanálu na Twitteru.

Soud o budoucnosti Twitteru

Letos v dubnu se Musk dohodl na převzetí Twitteru, v červenci však oznámil ukončení dohody, které zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu. Twitter totiž označuje důvody, které Musk uvedl při odstoupení od smlouvy, za záminku, jež nemá opodstatnění.

„Musk – miliardář a zakladatel několika firem, kterému radí bankéři a právníci z Wall Streetu – tvrdí, že ho společnost Twitter podvedla, aby podepsal dohodu o fúzi v hodnotě 44 miliard dolarů. To je nepravděpodobný příběh, který odporuje skutečnosti,“ stojí ve zprávě Twitteru.

Foto: Aly Song, Reuters

Elon Musk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám