Hlavní obsah

Stopka byla zrušena, ChatGPT opět přijímá platící uživatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost OpenAI v polovině listopadu pozastavila registrace k placené verzi chatbota ChatGPT, který staví na systému umělé inteligence. Od té doby stále nebyly nové žádosti o placené členství akceptovány a uživatelé byli pouze přidáváni na čekací listinu. To se ale nyní změnilo.

Foto: Archív tvůrců

ChatGPT na iPhonu

Článek

„Nárůst používání přesáhl naši kapacitu a chceme zajistit, aby si každý odnesl skvělý zážitek,“ prohlásil v polovině listopadu Sam Altman s tím, že vyhlásil stop stav na nové žádosti. Nedovolil si přitom vůbec odhadovat, kdy by se mohla situace změnit.

Až v tomto týdnu bylo placené členství opět zpřístupněno pro všechny, avšak bez jakýchkoliv podrobností a upozornění. Je nicméně evidentní, že se společnosti OpenAI podařilo navýšit výpočetní výkon natolik, aby byla schopna uspokojit větší množství dotazů.

V praxi to každopádně znamená, že uživatelé, kteří chtějí využít pokročilé možnosti ChatGPT, už nemusejí vůbec čekat a mohou si službu rovnou předplatit. V různých koutech světa tuto umělou inteligenci využívá více než 100 milionů lidí.

ChatGPT stále trápí výpadky, stěžují si uživatelé

Software

Pokročilé funkce

Chatovací systém ChatGPT dokáže generovat různé texty včetně článků, esejí, vtipů a poezie na základě jednoduchých dotazů. ChatGPT se učí odpovídat na podněty uživatelů a podobně jako lidé se učí na základě velkého množství dat.

Letos v březnu byl představen pokročilejší model umělé inteligence GPT-4. Ten má být schopen poskytovat bezpečnější a užitečnější odpovědi a připravit půdu pro šíření technologií podobných lidem.

Webovou i mobilní aplikaci nabízí OpenAI zdarma, platí to však pouze pro starší verzi chatbota GPT-3.5. Pokročilejší umělou inteligenci GPT-4, která je schopná přesnější a užitečnější odpovědi, mohou využívat pouze majitelé předplatného. To vyjde případné zájemce na 20 dolarů měsíčně (450 Kč), respektive v Česku na 24,20 USD po započítání daně – tedy v přepočtu na 540 Kč.

AI spotřebuje tolik energie jako Nizozemsko, obávají se vědci

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám