Hlavní obsah

Po iPhonech zamířila aplikace ChatGPT na Android. Dostupná je už i v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po měsících čekání se konečně dočkali i majitelé Androidů. Americký start-up OpenAI zpřístupnil svou novou mobilní aplikaci i pro chytré telefony a tablety s operačním systémem od Googlu. Doposud byla aplikace dostupná výhradně pro majitele iPhonů od Applu.

Foto: archiv tvůrců

ChatGPT na Androidu

Článek

V obchodech s aplikacemi je možné narazit již od loňského roku hned na několik programů, které nabízejí přístup k ChatGPT. Oficiální aplikaci pro iPhony zveřejnili tvůrci ale až letos v květnu. Tehdy zároveň prozradili, že jsou v plném proudu práce na verzi pro Android.

Dokončit se je podařilo koncem minulého týdne, kdy byla aplikace pro Android oficiálně vydána. Tehdy však byla dostupná pouze na vybraných trzích, konkrétně v USA, Indii, Bangladéši a Brazílii. „Další státy budou následovat záhy,“ slíbili minulý týden tvůrci.

Obavy i nadšení z umělé inteligence. Jak se rodil fenomén ChatGPT

Software

A že skutečně nešlo o plané sliby, se ukázalo tento týden, kdy byla aplikace zpřístupněna i pro Čechy. Stahovat ji je možné bezplatně prostřednictvím oficiálního obchodu Google Play. Verzi pro iOS od Applu můžete stahovat zde.

Podobně jako webová verze nabízí také aplikace ChatGPT možnost vytvářet eseje, básně, formální dopisy a přesvědčivě odpovídat v rámci konverzací, jako by to dělali lidé. Agentura Reuters nicméně zdůraznila, že novinka má navíc i schopnost hlasového zadávání dotazů a pokynů, která u webové verze chybí.

Kde stahovat?

Foto: Archív tvůrců

ChatGPT na iPhonu

Zadarmo i za předplatné

Aplikaci nabízí OpenAI ke stažení i použití zdarma. Platí to však pouze pro starší verzi chatbota GPT-3.5. Pokročilejší umělou inteligenci GPT-4, která je schopná přesnější a užitečnější odpovědi, mohou využívat pouze majitelé předplatného, což platí pro webovou variantu i mobilní aplikaci.

Předplatné ChatGPT Plus vyjde případné zájemce na 20 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu zhruba 440 Kč.

Za ChatGPT stojí start-up OpenAI, který financuje společnost Microsoft.

Fenomén jménem ChatGPT

Umělá inteligence se dostala do středu pozornosti s rozvojem ChatGPT. Tento chatovací systém dokáže generovat různé texty včetně článků, esejí, vtipů a poezie na základě jednoduchých dotazů. ChatGPT se učí odpovídat na podněty uživatelů a podobně jako lidé se učí na základě velkého množství dat.

V březnu 2023 byl zpřístupněn pokročilejší model umělé inteligence GPT-4. Ten je schopen poskytovat bezpečnější a užitečnější odpovědi a připravit půdu pro šíření technologií podobných lidem.

Webovou aplikaci nabízí OpenAI zdarma, platí to však pouze pro starší verzi chatbota GPT-3.5. Pokročilejší umělou inteligenci GPT-4 mohou využívat pouze majitelé předplatného. To vyjde případné zájemce na 20 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu zhruba na 453 Kč.

Za ChatGPT stojí start-up OpenAI, který financuje společnost Microsoft.

Jak umělá inteligence změní pracovní den

Internet a PC

Může se vám hodit na Zboží.cz: Chytré telefony, Chytré tablety

Reklama

Související články

Úředníky v Tokiu nahradí umělá inteligence

Tokio do budoucna nepočítá s tím, že by v kancelářích pro zpracování textu našli uplatnění lidé. Metropolitní vláda je chce nahradit umělou inteligencí (AI)....

Výběr článků

Načítám