Hlavní obsah

Evropská komise si došlápne na Microsoft. Kvůli aplikaci Teams

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících měsících se očekává, že Evropská komise (EK) zahájí vyšetřování amerického Microsoftu. Komisařům se totiž nelíbí, jak americký softwarový gigant integroval aplikaci Teams do balíčku Office. A dosavadní jednání podle agentury Reuters nevedla k nápravě.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Microsoft

Článek

Agentura Reuters se ve svém nejnovějším článku odvolává na informované zdroje, které naznačují, že EK se chystá podrobně prozkoumat tuto záležitost.

Microsoft je známý svou významnou rolí v technologickém odvětví, i proto je pod drobnohledem regulačních orgánů. Spor o kancelářský balík Office vygradoval v roce 2020, kdy vlastník aplikace Slack podal stížnost u EK na softwarového giganta kvůli tomu, že využívá své dominantní postavení na trhu při začleňování komunikační aplikace Teams do balíčku Office.

Společnost Slack si stěžuje na Microsoft u Evropské komise

Software

Americký softwarový gigant sice nabídl řešení, že bude nabízet Office i bez přiložené chatovací aplikace, aby vyhověl požadavkům Evropské komise, ale podle zdrojů Reuters nepovažují komisaři tento ústupek za dostatečný.

V průběhu poslední dekády už byl Microsoft několikrát pokutován Evropskou unií (EU) za porušování antimonopolních pravidel, a to celkovou částkou přesahující 2,2 miliardy eur (více než 52 miliard Kč). Tresty byly uloženy také kvůli postupu firmy, kdy spojovala dva nebo více svých produktů do jednoho balíčku za jednu cenu, čímž omezovala konkurenci, jak připomíná server Neowin.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Microsoft Teams ve Windows 11

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám