Hlavní obsah

Společnost Slack si stěžuje na Microsoft u Evropské komise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel/San Francisco

Provozovatel kancelářského komunikačního softwaru Slack si stěžuje u Evropské komise na společnost Microsoft a její aplikaci Teams, kterou internetový gigant navazuje na svůj kancelářský balík Office. Firma ve svém sdělení uvedla, že Microsoft tím zneužívá svého dominantního postavení na trhu.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Microsoft Teams

Článek

Poptávka po chatování, audio- a videohovorech a dalších službách umožňujících komunikaci mezi týmy prudce vzrostla s příchodem pandemie nemoci covid-19 a nárůstem práce z domova. O přízeň zákazníků mezi sebou bojuje Teams se Slackem a dalšími programy, třeba Zoomem.

Podle Slacku nutí Microsoft uživatele, kteří používají Office, k instalaci aplikace Teams, blokuje její odstranění a skrývá před firemními zákazníky její skutečné náklady. Tím poškozuje konkurenční provozovatele. Slack chce dosáhnout toho, aby Microsoft prodával Microsoft Teams zvlášť a za férovou cenu.

Aplikace Microsoftu pro zaměstnance nevydržela nápor množství home office

Koronavirus

Ač obě firmy pocházejí ze Spojených států, rozhodl se Slack podat stížnost v Evropě. Zdůvodňuje to tím, že EK v minulosti prokázala, že všem měří stejným metrem a je schopna kreativních řešení.

Komise už dříve udělila Microsoftu za neférové praktiky – mimo jiné propojení webového prohlížeče Internet Explorer a operačního systému Windows – pokutu 2,2 miliardy eur (58 miliard Kč). Přijetí stížnosti od Slacku EK potvrdila a uvedla, že ji posoudí podle svých standardních postupů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám