Hlavní obsah

Recept na úspěch? Musk pracuje od rána do večera, sedm dní v týdnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bali

Miliardář Elon Musk pracuje od rána do večera sedm dní v týdnu. Ostatním toto nasazení nedoporučuje. Řekl to tento týden během rozhovoru na podnikatelském fóru B20, které se konalo na pozadí summitu velkých světových ekonomik G20 v Indonésii. Na Muskův výstup upozornila agentura Bloomberg.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Elon Musk

Článek

„Bezpochyby mám příliš mnoho práce,“ řekl mimo jiné šéf společností Tesla, SpaceX a nový majitel Twitteru. „Pracuju, jak nejvíc to jde. Po pravdě to nikomu jinému opravdu nedoporučuju,“ dodal nejbohatší muž světa. Agentura Bloomberg v aktualizovaném žebříčku miliardářů jeho majetek stanovuje na 189 miliard dolarů (4,4 bilionu Kč).

Musk nedávno dokončil akvizici společnosti Twitter. Následně kvůli snižování nákladů propustil zhruba polovinu jejích zaměstnanců a zbytku až na výjimky zrušil práci z domova. Spustil také systém předplatného za osm dolarů, v jehož rámci uživatelé mimo jiné získají u svého účtu modrou ikonu, která slouží k označování ověřených profilů. Musk v e-mailu zaměstnancům sdělil, že chce, aby předplatné tvořilo polovinu příjmů Twitteru.

Jeho odpor k práci z domova je známý a dokládá ho analogický postup v automobilce Tesla. Musk v několika rozhovorech uvedl, že někdy přespává v práci a že když měla Tesla problémy, spával v jejích továrních halách.

Muska klepli přes prsty. Nestojíte nad zákonem, vzkázaly mu úřady kvůli Twitteru

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám