Hlavní obsah

Rapper Kanye West má zablokovaný Instagram i Twitter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Sociální sítě Twitter a Instagram dočasně zablokovaly účty amerického rappera Kanyeho Westa. Důvodem jsou jeho komentáře vnímané jako antisemitské, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Rapper Kanye West

Článek

Hudebníkovi byl nejprve v pátek uzamčen účet na Instagramu, který vlastní společnost Meta Marka Zuckerberga. Kanye West se poté přesunul na Twitter, kde v sobotu zveřejnil svůj první příspěvek za poslední dva roky.

Miliardář Elon Musk, který vyjádřil zájem Twitter koupit a který je zastáncem absolutní svobody projevu, návrat rappera na tuto platformu ocenil. „Vítej zpátky na Twitteru, příteli,“ napsal v reakci na Westův příspěvek. Twitter ale nakonec Westův účet rovněž uzamkl.

Společnost Instagram v sobotu uvedla, že omezení Westova účtu se týkají zveřejňování a komentování příspěvků a posílání zpráv.

Instagram zablokoval olympijské běžkyni účet. Pak ale couvl

Internet a PC

Reklama

Související články

Facebook zablokoval přístup barmské armádě

Společnost Facebook ve čtvrtek oznámila, že barmské armádě s okamžitou účinností zablokovala přístup ke stejnojmenné sociální síti a na Instagram. Informovala...

Sociální sítě zablokovaly Trumpovi účet

Sociální síť Twitter přistoupila k nevídané věci, zablokovala účet americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Zákaz dostal na 12 hodin s varováním, že se může...

Výběr článků

Načítám