Hlavní obsah

Facebook zablokoval přístup barmské armádě

– Singapur

Společnost Facebook ve čtvrtek oznámila, že barmské armádě s okamžitou účinností zablokovala přístup ke stejnojmenné sociální síti a na Instagram. Informovala o tom agentura Reuters. Stalo se tak v atmosféře demonstrací proti vojenskému puči z 1. února.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Demonstrace v Barmě proti armádnímu puči

Článek

„Události po převratu z 1. února, včetně násilí se smrtelnými následky, uspíšily nutnost tohoto zákazu,” uvedla společnost Facebook. Domnívá se, že umožňovat barmské armádě, aby mohla dál využívat sociální sítě Facebook a Instagram, s sebou nese příliš velká rizika.

Facebook také odřízne komerční společnosti napojené na barmskou armádu od možnosti zadávat reklamu na svých platformách.

Potřebujeme mezinárodní pomoc, řekla Novinkám barmská politička

Svět

Představitelé vojenské junty převrat odůvodňují tím, že listopadové volby, které přinesly drtivé vítězství Národní ligy pro demokracii nositelky Nobelovy ceny za mír Do Aun Schan Su Ťij, provázely podvody. Su Ťij byla stejně jako prezident a většina hlavních představitelů její strany zatčena.

V Barmě zemřel při zásahu proti demonstrantům další člověk

Svět

Během demonstrací proti puči zemřeli nejméně tři jejich účastníci a jeden policista. Zásahu do hlavy podlehla devatenáctiletá studentka z metropole, která se snažila ukrýt za autobusovou zastávkou. Dva lidé byli zastřeleni v druhém největším městě Mandalaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám