Hlavní obsah

První nadšení opadlo. Síť Threads ztratila už polovinu uživatelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako samotný nástup byl nakonec rychlý i pád. Nová sociální síť Threads, za kterou stojí matka Facebooku a Instagramu, ztratila po prvním měsíci na trhu polovinu uživatelů. Zaměstnancům to měl oznámit šéf společnosti Meta Platforms Mark Zuckerberg, jak upozornila agentura Reuters.

Foto: archiv tvůrců

Sociální síť Threads

Článek

„Samozřejmě pokud se přihlásí více než 100 milionů lidí, v ideálním případě by bylo úžasné, kdyby všichni zůstali, nebo alespoň polovina. Tam ale ještě nejsme,“ řekl zaměstnancům Zuckerberg, čímž dal jasně najevo, že polovina uživatelů už konkurenta Twitteru opustila.

Agentura Reuters se odvolává na nahrávku, kterou redaktoři slyšeli a kterou pořídil jeden ze zaměstnanců Mety. Na ní Zuckerberg celou situaci zlehčoval s tím, že manažeři očekávali, že pokles bude ještě větší.

I tak je ale z nahrávky patrné, že desítky milionů uživatelů se zaregistrovaly jen kvůli tomu, aby se sami přesvědčili, co vlastně novinka umí a nabízí.

Threads dál raketově roste, už má 150 milionů uživatelů

Software

Raketový nástup

Síť spustila společnost Meta Platforms v noci ze středy 5. července na čtvrtek 6. července. Už po prvních pěti dnech bylo jasné, že půjde o naprostý hit. Aplikaci si totiž stáhlo 100 milionů lidí.

Pro srovnání – TikTok potřeboval k dosažení tohoto milníku devět měsíců, připomněl server Yahoo News. Umělá inteligence ChatGPT, která byla doposud označována za nejrychleji rostoucí webovou službu, ohlásila 100milionový milník až po dvou měsících.

Jak upozornil server Tech Crunch, popularita aplikace Threads v polovině července překonala 150 milionů stažení.

Kolik má síť Threads aktuálně uživatelů, Meta oficiálně nezveřejnila. Dle interního oznámení Zuckerberga to ale bude s ohledem na výše uvedené milníky méně než 75 milionů.

Nabrat nové uživatele má aplikace šanci v Evropské unii (EU), kde Meta kvůli obavám z vyšetřování zatím síť nezpřístupnila.

Jak to funguje

Aplikace Threads se vzhledem i funkčností velmi podobná Twitteru, důraz je tedy na rozdíl od Facebooku kladen na krátké textové příspěvky, jejichž maximální délka může činit 500 znaků. Na síti mohou být nicméně sdíleny také fotografie či videa s délkou až pět minut.

Na rozdíl od Twitteru však nejde o webovou službu, k síti se uživatelé dostanou prostřednictvím oficiální aplikace v mobilních telefonech. Příspěvky jsou dostupné také na adrese threads.net, avšak v omezené formě a pochopitelně ne v Evropě.

Soupeření sociálních sítí sílí. TikTok jde po krku Twitteru i Metě

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám