Hlavní obsah

On-line hry: Zemětřesení na světové CS scéně

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ČR je okurková sezóna, hráči nabírají síly před nadcházejícími velkými turnaji, ve světě se ale mění dresy. Již zanedlouho totiž v mnoha zemích proběhnou kvalifikace World Cyber Games a tam se chtějí všichni představit v nejlepším světle. Jak se tento trend dotýká stále populárního Counter-Striku? To se dozvíte v dnešních Online hrách.

Článek

Novinky z domova

  • Populární informační portál eSuba uspořádal velkou anketu, ve které se snažil nalézt nejlepší české hráče Call of Duty 2. Nejlepším univerzálním hráčem byl zvolen Blx z eSuby, titul mezi snipery získal Luboshmir z NecroRaisers a "nejlépe myslícím hráčem" byl zvolen Plague z eSuby.
  • Kdo u nás nejlépe jezdí? O tom mohl napovědět dlouhodobý pohár - Logitech Live For Speed Cup na GameZone. Jeho vítězem se stal ThorR z týmu Black White, když o pouhých 5 bodíků porazil Loukotu z týmu Viaduct Czech. Za své úsilí si tak odnesl volant Logitech Formula Force GP, další medailisté pak získali myš Logitech MX310 resp. klávesnici Logitech Deluxe.
  • O víkendu se v hernách sítě PG Cyber Café uskutečnil další mezihernový turnaj, tentokrát ve hře Counter-Strike: Source. Nejlepší formu mezi 20 registrovanými týmy prokázali B!ologic, když ve finále porazili tým nEcro 16:11 a vyhráli 2500 Kč v hotovosti.
  • Česká komunita okolo strategie Starcraft: Broodwar je velmi aktivní, o víkendu se tak koná další online turnaj s názvem Tour de GameZone #3. Tento kvalifikační turnaj je třetí z pěti, poté následuje velké finále, nejlepší pozici po dvou odehraných kvalifikacích má ACT-Dark_Caleb, který jednou vyhrál a jednou byl čtvrtý.

Mezihernový turnaj AMD.CSS v hernách PG Cyber Café.

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Komunita okolo Warcrafta III se může radovat, jejich řady totiž rozšiřuje singapurská hráčka Cassandra "PpG" Ng. Tato ex-hráčka na Warcraft přechází ze Starcrafta, kromě slušné výkonnosti (top3 ve 2v2 hrách na Kalimdoru) je její hlavní devízou účast ve finále Miss Singapuru a odpovídající vizáž.
  • Před nedávnem zazářil na ESWC a už se o něj perou přední světové týmy. Řeč je o mladém běloruském hráči Cypherovi, který skončil na ESWC druhý ve hře Quake 4. Nakonec se dohodl na přestupu do týmu Raw Gaming, kde by měl mít zajištěny veškeré nezbytné věci okolo hraní (hlavně letenky a ubytování na světových turnajích).
  • Americká online CS soutěž CEVO 3 je za námi, v play-off se představily prakticky všechny významné týmy z USA i Kanady. Vítězství vybojoval tým Jax Money Crew, když zvítězil nad Teamem 3D v poměru 2:1 na mapy. JMC obdrželi finanční odměnu 5000 dolarů, 3D pak získali 3000 dolarů.
  • Desátá sezóna soutěže Warcraft III League (WC3L) startuje již příští týden, o posledních účastnících bylo rozhodnuto v týdnu minulém. I když se žádný český W3 tým do turnaje neprobojoval, své zastoupení ČR mít přesto bude. V dresu německých mousesports se představí ACT-Giacomo, uvidíme, jak se mu bude dařit.

Předávání cen ve hře Quake 4 na ESWC 2006.

Foto: www.gotfrag.com

Změny ve světových Counter-Strike týmech

Máme za sebou dva velké světové turnaje (výsledky jste si mohli přečíst v minulých dílech), další podobně významná akce se uskuteční až v říjnu v Itálii, kam se z celého světa sjedou finalisti World Cyber Games. Přední CS týmy tedy bilancují výsledky zatím odehraných soutěží a zjišťují, jestli by se nedalo nějakou změnou dosáhnout lepších výsledků.

Jako první se do výměn pustili čínští wNv.Gaming, kterým po vítězství v soutěži World eSports Games byla předpovídána zářivá budoucnost na čele světového progamingu. Jenže měsíc se s měsícem sešel a po několika špatných výsledcích se wNv rozhodli přesunout dva hráče z prvního týmu do své "juniorky" a ze zálohy povolat náhradníky. V této obměněné sestavě se zatím nikde nepředstavili, ale dá se očekávat, že po tvrdém tréninku i v této sestavě budou hrát týmově.

Číňané z týmu wNv.Gaming - vítězové WEG 2005.

Foto: www.gotfrag.com

Mezinárodní multiherní klan SK Gaming se už velmi dlouho drží na světové špičce, poslední výsledky švédské CS divize však nebyly až tak hvězdné, jak by se očekávalo, a tak následují změny. Odcházejí elitní hráči SpawN a ahl (tomu byla nabídnuta funkce manažera), místo nich SK vítají Snajdana (již v SK hrál) a allena (mladý a talentovaný hráč). V prvním zápase v této sestavě SK smetli německé aTTaX, o úspěchu či neúspěchu se ale bude rozhodovat až na švédské WCG kvalifikaci.

Právě německý klan Alternate aTTaX překvapil celý svět velmi dobrými výkony a výsledky (3. místo ESWC, 2. místo ISC) poslední měsíc. Týmu se předpovídala zářivá budoucnost a místo na piedestalu světové CS historie. Poté ale přišlo vystřízlivění, když hned 3 hráči z pěti z klanu odcházejí. O přesných důvodech obě strany sporu (zatím) mlčí, ven prosákla pouze informace, že Kapio podepsal předběžnou smlouvu s jiným německým týmem mousesports a že byl vyhozen.

Norsko-americko-kanadský tým NoA při vítězství v 1. sezóně WEG.

Foto: www.gotfrag.com

Mezinárodní tým NoA vždy patřil mezi okruh favoritů na světových turnajích. Původně čistě norská sestava prošla mnoha změnami, vždy ale u toho byl elitní norský hráč XeqtR. Aktuální dánsko-norská sestava ale příliš neuspěla, klanu se nepovedlo vybojovat ani jedinou medaili a nastává velký třesk. XeqtR odchází do CS "důchodu", dva dánští hráči Prb a Zonic budou ve své kariéře pokračovat jinde. Podaří se novému týmu vzkřísit jméno NoA? Uvidíme, management má ale dostatek času vybrat ty správné hráče.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: rozhovor s elitním českým hráčem

Co si myslí jeden z nejlepších českých hráčů Starcraft: Broodwaru o hraní? Jak se k němu dostal a jaký by měl být profi hráč obecně? To se dozvíte v rozhovoru,...

On-line hry: Jak se snídá s Českou Miss?

Seriál snídaní v rámci GameZone turnajů dospěl ke svému závěru, v poslední snídani se spolu sešli Česká Miss Renata Langmannová a nejlepší český hráč Michael...

Výběr článků

Načítám