Hlavní obsah

On-line hry: Souboj nejlepších českých herních týmů

Novinky, Michal Sztemon

Se zajímavým nápadem přišli zástupci dvou dlouhodobě nejvýznamnějších herních klanů na české scéně - NecroRaisers a nEophyte se utkají v rámci Czech Multiclan Derby 2006 hned v sedmi hrách, vítězem může být pouze jeden z týmů. Bude tedy velmi záležet i na vyrovnanosti kádru, neboť drtivé vítězství v jedné z her nic neznamená.

Článek

Novinky z domova

  • V předposlední snídani v rámci GameZone turnaje Česká Miss s vítězem Counter-Strike: Source turnaje posnídala 1. vicemiss Miroslava Košťanová. Tentokrát organizátoři zvolili Zámek Štiřín, kam byli dopraveni luxusní limuzínou Lincoln. Příští týden je na programu finále - hráči se můžou těšit na Miss Renatu Langmannovou.
  • Populární W3 mód DotA začíná pomalu dobývat i profi scénu. Po zavedení Nations Cupu na ESL tady máme další vlaštovky - DotA sekci již mají domácí multiklany nEophyte, NecroRaisers a nově i eSuba. Čeští hráči můžou v této hře soupeřit v rámci GZ DotA ligy, mezihernových PGCC turnajů anebo v turnaji na GameParku.
  • Vítězem 1. letošního mezihernového PGCC turnaje ve hře FIFA 06 se stal Mistr ČR z loňského roku eSuba|el-Diablo, když ve finále porazil Ferdu z týmu nEophyte těsně 3:2. Za své vítězství si odnesl 2000 Kč a 20 volných hodin do herny, svou hodnotu má pochopitelně i vítězství v konkurenci 60 hráčů.
  • Přední domácí multiherní tým SkyRiders představil zbrusu nový web (http://www.skyriders-team.com), který by měl svým vzezřením více evokovat "nebeské jezdce". Dále vedení představilo smělý plán na stránkách vybudovat komunitu redaktorů a čtenářů podobně jako je tomu na webech špičkových světových týmů.
  • ProGamers konečně oficiálně oznámili, kde a kdy bude otevřena největší česká herna - nová AMD PG Cyber Café bude v brněnském Velkém Špalíčku a najdete tam 80 výkonných herních počítačů. Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 15. června, nyní se připravují počítače.

1. Česká vicemiss Miroslava Košťanová pózuje s limuzínou Lincoln.

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • Českem zahýbal záhlavec, světový Counter-Strike má rovněž svůj spor. Na švédské LAN party si hráč Firat z vítězného týmu Lehnitz oblékl poněkud kontroverzní tričko s nápisem "Who the f*ck is SpawN?", jímž útočil na jednoho z poražených hráčů z klanu SK-Gaming. Ten si nenechal nic líbit a Firatovi dal pohlavek. Ironií osudu je, že tato trička distribuují partneři SK-Gaming v rámci 1on1 soutěží se členy týmu.
  • Legendární duelista Johnathan "Fatal1ty" Wendel si opět přijde na nějaký ten dolar. Jeho spolupráce s hardwarovou firmou ABIT totiž zřejmě oběma stranám přináší ovoce, a tak ABIT uvádí na trh novou základní desku určenou "pro profi hráče" - Fatal1ty AN9 32X s podporou SLI.
  • Domácí progamingová jednička Michael "Giacomo" Hladík z AMD Cyber Teamu se o víkendu vydal do Belgie na Warcraft III turnaj E-Masters. Akce nicméně neunikla ani pozornosti Holanďanů, a tak se Giacomo musel spokojit s bronzovou pozicí, když před ním skončili 4K^Grubby a fnatic.Rotterdam.
  • Přední světová herní organizace Global Gaming League (GGL) kontaktovala čínskou vládu, aby zvážila zapojení počítačových her do olympijských her v Pekingu 2008. Zřejmě jde o první pokusné balónky, na případné výsledky si asi ještě pár let počkáme.

Firat z týmu Lehnitz v tričku s kontroverzním nápisem.

Foto: www.gotfrag.com

Czech Multiclan Derby 2006 - kdo je nejlepší?

Již před několika lety se nejlepší týmy v různých hrách rozhodly, že když se jich několik spojí dohromady, mají pak o poznání jednodušší pozici při vyjednávání se sponzory i mediálními partnery. Jako první velký profi multiklan u nás vznikli v roce 2002 nEophyte, zanedlouho je následoval původně Quake klan NecroRaisers a rovněž pod svá křídla přijal několik divizí.

Uplynuly čtyři roky, multiklany si na scéně obhájily své místo a nyní se již prakticky každý, kdo má slušné výsledky, zapojuje do tohoto trendu. Dva z nejstarších a největších multiklanů, právě nEophyte a NecroRaisers, se nicméně rozhodly, že by bylo zajímavé porovnat sílu svých divizí a utkají se o tomto víkendu v rámci tzv. Czech Multiclan Derby 2006 (CMC).

Oba týmy do duelu posílají sedm svých divizí, a to konkrétně Call of Duty 2, Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, Quake 4, Warcraft III: FT, Warcraft III: DotA a FIFA 06. Pravidla v každé hře se odvíjejí od toho, kolik mají klany členů, např. ve hře FIFA 06 se bude hrát pět duelů a ve hře Quake 4 vše rozhodne jediný souboj.

Velký úspěch nEophyte - přijetí ministrem informatiky Vladimírem Mlynářem (2003).

Foto: www.neophyte.cz

NecroRaisers (hlavní sponzor - AMD): První oficiálně záložený klan v ČR. Již v roce 1997 vznikli Necroraisers jako vůbec první herní (Quake) klan u nás. Později se NR stávají multiklanem a za svou dlouhou historii si připsali nejeden úspěch v různých hrách. Díky své neutuchající aktivitě, špičkovým výsledkům, sponzorskému zázemí, množstvím aktivních sekcí a TOP hráčů se Necroraisers bezesporu právem řadí mezi 2 nejlepší multiklany u nás.

nEophyte (hlavní sponzor - Intel): První česko-slovenský profesionální multiklan. Doposud náš nejúspěšnější herní klan historie, nejen na česko-slovenské scéně. Hráči nEph pravidelně umísťují na předních pozicích ve většině domácích lig a turnajů a zárověň mnohdy úspěšně reprezentují ČR i na turnajích a mistrovstvích v cizině. V současné době jsou nEophyte multiklanem s poměrně silnými herními sekcemi a zároveň jsou zde k nalezení i hráči dosahující světových kvalit.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Problémy hráčů v Číně

Příští týden měla odstartovat čínsko-korejská liga WEG Masters, v níž si nejlepší CS a W3 hráči mohli přijít na 140 000 dolarů. Proč měla? Protože 5 dní před...

On-line hry: V evropském poháru o 50 000 USD

ClanBase EuroCup je prestižní událostí evropské herní scény po 6 let, během té doby ale několikrát hrozilo, že ztratí na významu kvůli nezájmu nejlepších. Nyní...

Výběr článků

Načítám