Hlavní obsah

Největším skokanem roku 2023 je podle Seznamu Gérard Depardieu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz vydala svůj pravidelný žebříček největších skokanů českého internetu. Ten označuje osobnosti, události a produkty, které tuzemští uživatelé na internetu vyhledávali výrazně více než o rok dříve. Z celebrit se nebývale velkému zájmu těšil v minulém roce francouzský herec Gérard Depardieu.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Gérard Depardieu na filmovém festivalu v Cannes (2018)

Článek

„Vyhodnocujeme celkem osm kategorií a v každé z nich uvádíme deset nejhledanějších dotazů. Skokany vnímáme jako indikátor toho, co bylo během daného období na internetu významným tématem,“ prohlásila Jana Křivohlavá, administrátorka fulltextového Vyhledávání Seznam.cz.

Vítězi v jednotlivých kategoriích tedy nejsou ty absolutně nejhledanější výrazy na portálu Seznam.cz, jde o témata, o která projevili lidé větší zájem než v loňském roce.

To se projevilo i v žebříčku celebrit. „V žebříčku nejhledanějších osobností se objevují převážně česká jména, ale do první desítky se probojovala i dvě jména zahraniční. Lidé chtěli znát příčiny náhlého úmrtí amerického herce Matthewa Perryho nebo zjistit detaily o kauze velikána francouzského filmu Gérarda Depardieua,“ podotkla Křivohlavá.

Depardieu má na krku další oznámení kvůli sexuálnímu násilí

Evropa

Nelichotivé prvenství

Pro francouzského herce ale není prvenství v tomto žebříčku tentokrát příliš lichotivé. Středem zájmu se na internetu v loňském roce stal kvůli skandálu, kdy jej v dubnu třináct žen obvinilo ze sexuálního násilí. Celý spor se táhne až doposud.

Na televizních obrazovkách se nebývalé pozornosti těšila vloni prezidentská debata, ale také pořad Česko Slovensko má talent, jak vyplývá z výsledků vyhledávání na Seznamu. Ze seriálů přední příčky obsadily Zlatá labuť a Volha.

„Co se týče praktických dotazů, dominoval této kategorii svátek slev Black Friday. Lidé pak také chtěli vědět, jak se neotrávit cuketou, jaká bude jejich průměrná mzda v roce 2024 nebo na jaký důchod mají nárok. Z výsledků hledaných výrazů také vyplývá, že lidi stále zajímá covid a aktuální informace o něm,“ doplnila administrátorka fulltextového Vyhledávání Seznam.cz.

Přehled vítězných skokanů ve vybraných kategoriích naleznete na snímcích níže. Kompletní žebříčky si můžete prohlédnout na těchto stránkách.

Foto: Seznam.cz

Nejhledanější TV pořady, filmy a seriály 2023

Foto: Seznam.cz

Nejhledanější volnočasové události 2023

Foto: Seznam.cz

Nejhledanější zprávy a kauzy 2023

Foto: Seznam.cz

Nejhledanější osobnosti 2023

Vodáctví předběhlo na internetu grilování, ukazuje vyhledávání Seznamu

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám