Hlavní obsah

Depardieu má na krku další oznámení kvůli sexuálnímu násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý francouzský herec Gérard Depardieu čelí dalšímu trestnímu oznámení kvůli sexuálnímu násilí. Na policii ho podala španělská spisovatelka a novinářka Ruth Bazaová, která tvrdí, že ji herec napadl v roce 1995, když s ním pořizovala rozhovor v Paříži. Jde o třetí oznámení podané v posledních letech na herce kvůli sexuálnímu násilí.

Gerard Depardieu

Článek

Bazaová podle deníku La Vanguardia v oznámení tvrdí, že ji Depardieu napadl v roce 1995, když s ním v Paříži pořizovala rozhovor. Novinářka uvedla, že rozhovor doprovázely „momenty napětí“. Francouzský herec ji v průběhu začal líbat na rty a hlavu a přitiskl ji k sobě. „Dotýkal se celého mého těla, sáhl mi do rozkroku a nemohla jsem se hýbat,“ řekla Bazaová, která tvrdí, že byla paralyzovaná a že jí herec provedl nedovolenou penetraci prsty.

O rozhovoru po návratu do Španělska mluvila se šéfredaktorem časopisu, pro který pracovala, a pak na to zapomněla. Vzpomínky jí oživil až text vydaný serverem Mediapart letos v dubnu, ve kterém řada žen kritizovala Depardieua za jeho chování a sexuální útoky.

Oznámení má ale malou šanci na úspěch, protože ve Francii je čin už promlčený. Promlčecí lhůty zřejmě uplynuly i ve Španělsku, pokud by se policie rozhodla stíhat činy podle španělského práva. Bazaová uvedla, že oznámení podala, aby dodala odvahu dalším ženám.

Třináct žen obvinilo herce Depardieua ze sexuálního násilí

Evropa

Pro Depardieua se jedná o třetí oznámení na policii kvůli sexuálnímu násilí za poslední roky. V roce 2020 ho kvůli znásilnění podala herečka Charlotte Arnouldová, jejímž případem se francouzská justice stále zabývá. Depardieu však tvrzení odmítá.

Letos podání kvůli sexuálnímu napadení z roku 2007 podala herečka Hélène Darrasová. Tento čin je však podle francouzských zákonů rovněž promlčen.

Pařížské muzeum voskových figurín stáhlo sochu Depardieua

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám