Hlavní obsah

Email od Seznamu láká na novou vychytávku. Umožní snadněji třídit zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před koncem měsíce zavedl Seznam.cz ve všech svých e-mailových schránkách očekávanou novinku, možnost vytvářet podsložky zanořené do více úrovní v jednotlivých složkách. V praxi tato šikovná vychytávka přispěje ke snadnější organizaci doručené pošty.

Foto: Seznam.cz

Email.cz od Seznamu nově nabízí vnořené složky.

Článek

„Touto funkcí reagujeme na časté požadavky našich uživatelů, kteří využívají jak freemailové schránky, tak Email Profi umožňující používat e-mailové řešení od Seznamu na vlastní doméně,“ vysvětlila Štěpánka Lebedová, seniorní produktová manažerka služby Email.cz.

Zdůraznila přitom, že vytváření a následná správa víceúrovňových složek je velmi jednoduchá a intuitivní. „Vnořené složky je možné snadno vytvářet v nastavení schránky, kde se dá vybrat, do které existující složky má být ta nově vytvořená vložena. Jednotlivé složky i celé jejich struktury je možné také jednoduše přesouvat přetažením myši,“ konstatovala Lebedová.

Prozradila zároveň, že v následujícím roce se chystá společnost Seznam.cz vytvoření pohodlnějšího zakládání složek přímo z výpisu zpráv.

David Finger ze Seznamu: Email Profi bude zadarmo i nadále, chystáme kupu vylepšení

Internet a PC
Foto: Seznam.cz

Nastavení vlastních složek na Seznam.cz Emailu

Email od Seznamu existuje 25 let

I když se to nemusí na první pohled zdát, Email od Seznamu existuje už 25 let. V současné době ho aktivně využívá přes šest milionů uživatelů. Mnoho z nich si své schránky založilo již na konci milénia. „Za ta léta postupně narůstá objem zpráv a s tím i potřeba udržovat v nich pořádek. Zároveň pozorujeme, jak se charakter využívání e-mailové komunikace s postupem času mění,“ podotkla produktová manažerka služby Email.cz.

„Schránky už dnes neslouží primárně pro komunikaci mezi přáteli nebo jako úložiště přeposílaných rodinných fotografií. Stávají se především pracovním nástrojem a prostředkem formální a obchodní komunikace. Ukládají se v nich objednávky, faktury a další důležité dokumenty. V tištěné podobě bychom si takové listiny třídili do šanonů, v digitální podobě jsme si zvykli využívat složkové struktury, a to platí i o e-mailu. Chceme proto uživatelům nabídnout lepší možnost si poštu třídit podle jejich potřeb,“ doplnila Lebedová.

Vnořené složky pomohou podle ní nejen s organizací, ale i s rychlejším odstraněním starších e-mailů v případě, že uložená data už uživatel nepotřebuje. „Pro další zjednodušení práce ve schránce si uživatelé mohou nastavit různá pravidla pro třídění doručených zpráv, která mohou zprávy do složek i podsložek třídit automaticky,“ uzavřela produktová manažerka služby Email.cz.

Mapy.cz nově zobrazují smrtku. Upozorní na místa častých nehod

Software

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám