Hlavní obsah

Vodáctví předběhlo na internetu grilování, ukazuje vyhledávání Seznamu

V loňském roce vyhledávání na internetu jasně dominovaly výrazy spojené s grilováním. Letos se ale Češi na webu zajímají více o dobrodružství na vodě. Zájem o výrazy spojené s vodáctvím je totiž meziročně o 11 % vyšší. Vyplývá to z dat Seznam.cz Vyhledávání.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zájem nerostl pouze o plavby lodí, ale i o zajímavé akce související s vodou – hojně hledané byly například dračí lodě. Z řek byl největší zájem ve vyhledávání jednoznačně o Vltavu.

„Pokud bychom udělali hitparádu, kde si lidé nejčastěji chtějí půjčit loď, tak kromě obecných dotazů jako půjčovna lodí a konkrétní firmy Půjčovna lodí Samba (je na více řekách) vede zájem o Baťův kanál, Sázavu a Berounku,“ prohlásila Tereza Fukátková, manažerka týmu datových analytiků ve společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Nejčastěji zadávaná vodácká hesla na Seznam.cz Vyhledávání

Na grilování ale tuzemští uživatelé internetu rozhodně nezanevřeli, ve statistikách se dotazy spojené s touto tématikou objevovaly také na předních příčkách.

„I když zájem o toto sezónní téma meziročně poklesl o 18 %, dotazy jsou v posledních dvou letech velmi podobné, lidé hledají různé typy grilů, jako například plynový, elektrický nebo na dřevěné uhlí, a recepty a doptávají se i na online rady, jak vyčistit gril,“ doplnila Fukátková.

Seznam.cz Vyhledávání využije alespoň jednou měsíčně každý druhý Čech.

Největší skokani českého internetu: Pandemie, sport i zábava

Internet a PC

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám