Hlavní obsah

Ve stínu nových iPhonů. Apple ukázal i další novinku, která stojí za pozornost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje tohoto týdne se konala velká tiskovka společnosti Apple, na které hrály prim především nové iPhony s číslovkou 15 v názvu. Velká pozornost byla věnována také chytrým hodinkám Apple Watch. V rámci modernizace svých produktů nicméně americký technologický gigant ukázal ještě jednu novinku – sluchátka Apple AirPods Pro druhé generace s USB-C konektorem.

Představení sluchátek Apple AirPods Pro (2023)Video: archív výrobce

 
Článek

Na samotné tiskovce nebyla sluchátkům věnována prakticky žádná pozornost. Důvod je prostý – premiéru si totiž druhá generace AirPods Pro odbyla již v minulém roce. Tento model byl však vybaven nabíjecím konektorem lightning.

Nejnovější iPhony 15 však na rozhraní lightning po tlaku Evropské unie na jednotnou nabíječku zanevřely, místo toho mají jablečné telefony rozhraní USB-C. Apple se tak logicky snaží sjednotit nabíjecí standardy také u nabízeného příslušenství.

A právě integrace USB-C konektoru je v podstatě jediným rozdílem u sluchátek AirPods Pro vydaných v roce 2023. I když na tiskovce se sluchátkům nikdo nevěnoval, je evidentní, že tyto nejlepší špunty jsou pro Apple klíčovým produktem. Podnik jim věnoval vlastí tiskovou zprávu, a dokonce natočil i promo video, které si můžete prohlédnout v úvodu článku.

Apple si oblíbil Česko, upoutávku na iPhone 15 natáčel v Praze

Mobil

Hodinky vlastní video nedostaly

Takovéto propagační video přitom technologický gigant nenatočil ani pro nové chytré hodinky Watch Ultra 2 s cenovkou 22 990 Kč, kterým se na tiskovce několik dlouhých minut věnoval.

Od sluchátek, která se začnou prodávat příští týden v pátek za 6790 Kč, si tak Apple patrně slibuje, že zaujmou ještě větší podíl zákazníků. Zkrátka, že půjde o bestseller. A je patrně pravda, že nová sluchátka si koupí většina lidí, kteří na iPhone 15 přejdou – už jen kvůli tomu pohodlí, aby nemuseli nosit dva různé kabely k nabíjení.

To si uvědomuje i samotný Apple. „Nové AirPods Pro jsou vylepšené konektorem USB-C, takže nyní je možné jedním kabelem nabíjet Mac, iPad, AirPody a všechny modely iPhonů 15. Uživatelé mohou své AirPody nabíjet také přímo přes iPhone 15, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, které USB-C konektorem rovněž disponují,“ láká Apple hned v úvodu své prezentace.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods 2 (2023)

Mezigenerační skok

Druhá generace – ať už je vybavena konektory lightning, či USB-C – disponuje ve srovnání s tou první zcela novým driverem, který by měl produkovat detailnější a čistší zvuk napříč všemi frekvencemi. V odborných recenzích bývají sluchátka často oceňována pro kvalitu zvukové reprodukce.

Chytrý telefon iPhone mimochodem neslouží pouze jako zdroj audia, u sluchátek využijete také jeho kameru, prostřednictvím které zmapujete svoje uši a vytvoříte personalizovaný zvukový profil. Nová sluchátka jsou schopna odfiltrovat dvakrát více ruchů než předchůdce. Nerušeně tak budete moci poslouchat své oblíbené songy i ve velmi hlučných prostředích.

Pokud už druhou generaci sluchátek AirPods Pro vlastníte a nechcete je měnit jen kvůli napájecímu konektoru, můžete využít také speciální redukci z rozhraní lightning na USB-C. Apple si ji cení na 890 Kč, v obchodech se přitom běžně prodává za dvě stovky.

Za redukci k iPhonům 15 chce Apple 890 Kč. V obchodech stojí dvě stovky

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám