Hlavní obsah

Sluchátka, ve kterých budete možná za exoty, už mají svoji cenovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v březnu letošního roku rozeslala britská technologická společnost Dyson tiskovou zprávu, ve které představila futuristická sluchátka, mnozí to považovali za předčasný aprílový žert. Zařízení, které kromě poslechu hudby nabízí i přenosnou čističku vzduchu, však půjde v prvním čtvrtletí roku 2023 skutečně do prodeje.

Foto: Dyson

Sluchátka od společnosti Dyson

Článek

Ačkoliv se nabízí myšlenka, že se výrobce inspiroval v dobách pandemie covidu-19, realita je jiná. Vývoj sluchátek začal už před šesti lety, tedy dávno před vypuknutím celosvětového šílenství. Proti covidu navíc filtry člověka oficiálně neochrání.

V balení by však měl být pro všechny případy také přídavný díl pro případ nutnosti zakrytí dýchacích cest na veřejných místech či přídavný kryt obličeje FFP2.

„Na rozdíl od obličejových masek dodává naše zařízení pomocí vysoce výkonných filtrů a dvou miniaturních vzduchových čerpadel proud čerstvého vzduchu, aniž by došlo ke kontaktu s obličejem,“ uvedl v tiskové zprávě Jake Dyson.

Po roce od představení produktu je jasné, že na pulty obchodů se sluchátka s čističkou vzduchu dostanou v březnu příštího roku. Jejich cena byla stanovena předběžně na 749 liber, tedy v přepočtu na 21 tisíc korun, což je například o pět tisíc víc než model AirPods Max od společnosti Apple.

Za tuto cenu však zákazník může očekávat i možnost využívat v chytrém telefonu aplikaci, která sama upozorní na nutnost výměny filtru, což by měl člověk zvládnout i bez pomoci specializovaného servisu. K dispozici je i možnost ovládat ekvalizér či nastavovat intenzitu filtrování vzduchu.

Kdo bude cílovou skupinou futuristických sluchátek, není zatím zcela zřejmé. Kromě milovníků technologií by to v budoucnu mohli být třeba dělníci pracující v prašném prostředí. Sluchátka totiž nabízejí i aktivní potlačení okolního hluku, což zaručuje věrné podání zvuku.

Anketa

Pořídili byste si tato sluchátka?
Ano, i cena mi přijde adekvátní
5,6 %
Ano, kdyby byla levnější
9,1 %
Za žádnou cenu
85,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7707 čtenářů.

Jde to i bez kabelů. Jaká sluchátka vybrat?

Testy

Mohlo by se hodit na Zboží.cz: Sluchátka, Bezdrátová sluchátka, Herní sluchátka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám