Hlavní obsah

Signál v metru je nově na Palmovce, Staroměstské a Florenci

Praha

Vysokorychlostním mobilním signálem jsou od tohoto týdne pokryty další tři stanice metra a okolní tunely. Jsou to Staroměstská na lince A a Palmovka a Florenc na lince B. Informoval o tom pražský dopravní podnik (DPP). Celkem je podle podniku pokryto 25 z 61 stanic, příští týden se signál rozšíří do stanice Malostranská a v první polovině července do dalších stanic. S pokrýváním metra LTE signálem začalo konsorcium mobilních operátorů po dohodě s DPP v roce 2018.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nyní je podle informací podniku v plánu dobudování pokrytí na větší části linky A, kde bude po připojení Malostranské příští týden a Hradčanské a Dejvické v červenci pokryt celý úsek od Nemocnice Motol po Můstek. Na lince B je nyní pokryt úsek od Florence po Palmovku a od Smíchovského nádraží po Anděl, následovat má Českomoravská. Na lince C je signál mezi stanicemi Roztyly a Nádraží Holešovice.

Metro mezi Můstkem a Muzeem je pokryto mobilním signálem

Mobil

Naposledy byl signál v metru rozšířen začátkem června do stanic a tunelů kolem Anděla a Smíchovského nádraží. Na konci dubna byl pokryt úsek Muzeum - Můstek a začátkem dubna se signál rozšířil do stanic Křižíkova a Invalidovna.

Podívejte se do útrob tunelů na pokládání kabelůVideo: Novinky

Na pokrytí se podílejí všichni tři čeští operátoři a firma CETIN. Dozorčí rada DPP předloni schválila smlouvu s konsorciem na 20 let, kdy za prvních deset let operátoři vyplatí DPP 120 milionů korun. Kompletně má být metro podle dřívějších informací konsorcia pokryto signálem v roce 2022. Plánovaná nová linka D by se měla pokrývat signálem už při výstavbě.

LTE signál je v dalších stanicích metra. Jak se pokládají kabely v tunelech

Mobil

Reklama

Související články

Češi mohou využívat rychlý 5G internet

O2 je prvním operátorem, který nabídl koncovým zákazníkům v Česku rychlý mobilní 5G internet. Ten je možné nyní využívat v širším centru Prahy a také ve...

Výběr článků

Načítám