Hlavní obsah

S poškozením mobilu má zkušenost většina Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zhruba 65 procent Čechů má zkušenost s rozbitím, utopením nebo krádeží mobilního telefonu. Devět z deseti poškozených přístrojů mělo rozbitý displej. Vyplývá to ze statistiky pojišťovny BNP Paribas Cardif. Průměrná cena opravy pojištěných zařízení je 4300 Kč.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Průměrná cena opravy odpovídá 55 procentům průměrné pořizovací ceny telefonů. Téměř dvě třetiny pojištěných telefonů jsou v hodnotě do 7000 korun. Většina je pojištěná na dva roky.

„Největším problém poškozených je vysoká cena opravy a také to, že jsou nějaký čas bez přístroje a bez možnosti komunikovat,” uvedl ředitel produktu BNP Paribas Viktor Houška.

Počet chytrých mobilních telefonů dodaných na český trh se loni podle analytické firmy Gartner zvýšil o půl procenta na 4,55 milionu. Nejprodávanější byl Samsung, následují Huawei a Xiaomi. Xiaomi tak předstihla Apple, který klesl na čtvrté místo.

Zamykání mobilů je pro většinu Čechů samozřejmost

Bezpečnost

Reklama

Související články

Staré iPhony mají cenu zlata. Díky jediné hře

Nečekaný vývoj má spor mezi společností Apple a herním studiem Epic Games, kvůli němuž už není možné na iPhony a iPady nainstalovat titul Fortnite. Lidé, kteří...

Výběr článků

Načítám