Hlavní obsah

S poškozením mobilu má zkušenost většina Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zhruba 65 procent Čechů má zkušenost s rozbitím, utopením nebo krádeží mobilního telefonu. Devět z deseti poškozených přístrojů mělo rozbitý displej. Vyplývá to ze statistiky pojišťovny BNP Paribas Cardif. Průměrná cena opravy pojištěných zařízení je 4300 Kč.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Průměrná cena opravy odpovídá 55 procentům průměrné pořizovací ceny telefonů. Téměř dvě třetiny pojištěných telefonů jsou v hodnotě do 7000 korun. Většina je pojištěná na dva roky.

„Největším problém poškozených je vysoká cena opravy a také to, že jsou nějaký čas bez přístroje a bez možnosti komunikovat,” uvedl ředitel produktu BNP Paribas Viktor Houška.

Počet chytrých mobilních telefonů dodaných na český trh se loni podle analytické firmy Gartner zvýšil o půl procenta na 4,55 milionu. Nejprodávanější byl Samsung, následují Huawei a Xiaomi. Xiaomi tak předstihla Apple, který klesl na čtvrté místo.

Zamykání mobilů je pro většinu Čechů samozřejmost

Bezpečnost

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám