Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Jaké novinky přinesl poslední den veletrhu MWC 2024?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Veletrh MWC 2024, který odstartoval v pondělí ve španělské Barceloně, ve čtvrtek oficiálně skončil. Představily se stovky novinek od největších výrobců mobilního světa. Připomeňte si, co bylo k vidění na výstavišti ve čtvrtek.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Veletrh MWC 2024 ve španělské Barceloně

Článek

Ohebné displeje promění elektroniku k nepoznání

Nahlédnout do kuchyně svých vývojářů dovolila návštěvníkům veletrhu MWC 2024 společnost Samsung. Díky tomu už nyní víme, jaké novinky se v dohledné době chystají – ohebné displeje totiž nebudou výsadou pouze chytrých telefonů, počítá se s nimi také u další elektroniky.

Skládací reproduktor a mobil s ohebným displejem od společnosti SamsungVideo: Miloslav Fišer, Novinky

Fotoaparát je u Xiaomi 14 Ultra monstrózní

Hromadu zajímavých novinek přivezla do španělské Barcelony čínská společnost Xiaomi, ukázala mimo jiné i novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony Xiaomi 14 Ultra, na které spolupracovala firma Leica. Optika na zadní straně telefonu je monstrózní, jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii.

MWC 2024: Fotoaparát je monstrózní. Prohlédněte si Xiaomi 14 Ultra naživo

Mobil

Huawei se ukázal v plné síle. Sankcím navzdory

Počítače, chytré telefony, nositelná elektronika a mnoho dalšího. Čínská společnost Huawei na veletrhu MWC 2024 jasně ukázala, jak silnou pozici na trhu má. A to navzdory sankcím USA. Huawei měl na výstavišti tolik novinek, že zabral jeden celý pavilon.

Pavilon společnosti Huawei na veletrhu MWC 2024Video: Miloslav Fišer, Novinky

MWC 2024: Huawei se ukázal v plné síle. Sankcím navzdory

Mobil

AI dostanou i starší mobily a tablety

Jedním z nejzajímavějších vylepšení nové mobilní řady Galaxy S24 od společnosti Samsung je integrace umělé inteligence (AI) napříč prakticky celým systémem. Jihokorejský elektronický gigant ji implementuje i do starších tabletů a telefonů, jak potvrdili zástupci společnosti na veletrhu MWC 2024.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Funkce AI si lidé mohli vyzkoušet na speciálních kioscích s dotykovými displeji.

MWC 2024: AI dostanou i starší mobily a tablety jako upgrade zadarmo

Software

Špičkový mobil od Honoru půjde po krku iPhonu

Za posledních pár let nám výrobci naservírovali hned několik „zabijáků iPhonu“, přesto se jablečné telefony dlouhodobě drží na předních příčkách prodejů. Společnost Honor ale ve španělské Barceloně ukázala novou vlajkovou loď, která působí velmi povedeně. Výrobce se netají tím, že s ní chce konkurenci vypálit rybník. Mimo jiné i velmi agresivní cenovkou.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor Magic 6 Pro

MWC 2024: Špičkový mobil zlevnili ještě před startem prodeje. Po krku půjde iPhonu

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Honor Magic6 Pro Dual SIM, Xiaomi 14 Ultra

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám