Hlavní obsah

Nový mobil od Nokie snadno opravíte doma. Stojí čtyři tisíce

Na tuzemském trhu se zabydlel nový smartphone Nokia G22, jehož hlavní předností je snadná opravitelnost. Díky úzké spolupráci s firmou iFixit si novinku může opravit prakticky kdokoliv doma na koleni. Kromě toho tento přístroj nabízí 50MPx hlavní fotoaparát, dvoubarevné provedení a až třídenní výdrž na jedno nabití.

Představení smartphonu Nokia G22Video: archív výrobce

 
Článek

Konstrukce telefonu byla navržena tak, aby majitelé mohli ty nejčastější opravy provádět doma sami doslova během pár minut. Jednoduše si tak lze vyměnit například poškozený displej, ohnutý nabíjecí konektor nebo baterii s nízkou kondicí.

Jednotlivé díly jsou totiž jako skládačka, když se poškodí, vyměníte je za jiný. A patrně není potřeba dodávat, že doma to vyjde citelně levněji než v servisu. Díky partnerství s iFixit mají majitelé přístup nejen k náhradním dílům, ale také ke všem nezbytným návodům, s jejichž pomocí si s výměnou poradí i technicky méně zruční jedinci.

Náhradní součástky lze zakoupit na eustore.ifixit.com. Kromě náhradních dílů lze získat i potřebné náčiní pro opravu. Návody jsou k dispozici v angličtině, němčině a francouzštině. Čeština v nabídce bohužel chybí.

Foto: archív výrobce

Nokia G22

Novinky z největšího mobilního veletrhu

Mobil

Solidní fotoaparát, nadstandardní záruka

Nokia G22 má záda vyrobena ze 100% recyklovaného plastu a nabízí funkci OZO Playback pro čistý zvuk s vylepšenými basy. Hlavní fotoaparát s 50MPx rozlišením je navíc obohacen o některé funkce, které byly doposud výsadou pouze vyšší řady Nokia X.

Přitom ale novinka spadá do cenově dostupné řady G, která se vyznačuje atraktivním poměrem cena/výkon. Nokia G22 byla představena již koncem února na veletrhu MWC ve španělské Barceloně, na pulty tuzemských obchodů se ale dostala až nyní.

Případní zájemci za telefon zaplatí 4299 Kč. To platí v případě varianty se 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. Vyzdvihnout si v tomto ohledu ale zaslouží možnost virtuálně rozšířit operační paměť o další 2 GB, díky čemuž bude hraní a chod náročnějších aplikací plynulejší.

Výrobce dává na telefon nadstandardní tříletou záruku. Podpora hlavních aktualizací je zajištěna po dobu dvou let a podpora pravidelných bezpečnostních aktualizací po dobu tří let.

Povedené smartphony nemusí být drahé

Testy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Nokia G22

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám