Hlavní obsah

Nokia vydala novou verzi operačního systému Symbian pro chytré telefony

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia vydala aktualizaci pro chytré telefony s operačním systémem Symbian. Nová verze s kódovým označením Anna je určena pro modely N8, C7, C6-01 a E7. Přináší inovované uživatelské rozhraní, vylepšené Nokia Mapy, snadnější prohlížení webu či vyšší bezpečnost.

Článek

„Symbian Anna přináší nový, svěží vzhled. Netýká se to však jen nových ikon. Psaní na dotykové obrazovce je u Symbianu Anna mnohem jednodušší s rozdělenou obrazovkou, takže snadno vidíte vlákno zprávy, webovou stránku, kontakty a e-mailovou komunikaci. Pro snadné psaní si můžete zvolit virtuální QWERTZ klávesnici - nyní je k dispozici také v režimu na výšku,“ vyzdvihla přednosti novinky Lada Brůnová, mediální zástupkyně společnosti Nokia.

Inovován byl také internetový prohlížeč, který je nyní o poznání rychlejší a nabízí intuitivnější ovládání. Změn doznaly také Nokia Mapy. „Nově jsou zde například linky veřejné dopravy nebo možnost provést check-in a dát tak svým přátelům v sociálních sítích jako je Facebook, Twitter a Foursquare vědět, kde právě jste,“ konstatovala Brůnová.

Nainstalovat aktualizaci Symbian Anna je možné prostřednictvím aplikace Ovi Suite, nebo přímo z mobilního telefonu. Stačí v něm zadat kód *#0000# a v nabídce Volby vybrat položku Zjistit aktualizace. Aktualizace vyžaduje připojení k internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám