Hlavní obsah

Největší mobilní veletrh odhaluje novinky pro letošní rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Ve španělské Barceloně se v pondělí slavnostně otevřely brány výstaviště Fira Gran Via, kde se stejně jako každý rok koná největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC). Letošní ročník by měl přinést stovky nových mobilů i tabletů.

V Barceloně odstartoval veletrh MWCVideo: Reuters

 
Článek

Letošní ročník má motto „Velocity: Unleashing tomorrow’s technology – today“ (Rychlost: Uvolnění technologie zítřka – dnes). Většina novinek by se měla tedy zaměřovat na další zrychlení sítí páté generace (5G), ale zároveň i na virtuální a rozšířenou realitu.

Přestože se výstaviště Fira Gran Via otevřelo široké veřejnosti až v pondělí, novináři se mohli na některé novinky podívat už o den dříve. Nové telefony již ukázala například společnost Xiaomi, Nokia zase oznámila změnu svého loga.

Nokia mění logo

Internet a PC

„Čína je zastoupena velmi výrazně,“ řekl novinářům generální ředitel obchodní organizace bezdrátového průmyslu GSMA John Hoffman. Poukazoval přitom na to, že kromě společnosti Xiaomi hraje na veletrhu první housle navzdory západním sankcím čínská firma Huawei.

To však ani zdaleka není všechno. Do Barcelony se sjely více než dva tisíce výrobců prakticky ze všech koutů světa, novinek tak bude k vidění bez nadsázky několik stovek.

Většina výrobců se zaměřuje – stejně jako v minulých letech – na nové smartphony. Nouze nicméně nebude ani o tablety a nejrůznější mobilní příslušenství.

Čtyřdenní akce potrvá do čtvrtku 2. března.

Reklama

Související články

Češi mají doma 12 milionů starých mobilů

Náš mobilní telefon bývá často plný osobních vzpomínek, a i když si pořídíme nový model, starého se většinou nezbavíme. Podle průzkumu projektu Remobil mají...

Výběr článků

Načítám