Hlavní obsah

Nokia mění logo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finský výrobce vybavení pro komunikační sítě páté generace (5G) Nokia mění logo. Firma chce, aby si ji lidé přestali spojovat s mobilními telefony, tedy oborem, který před zhruba deseti lety opustila. Uvedl to dnes generální ředitel Pekka Lundmark.

Foto: Nokia

Nové logo společnosti Nokia

Článek

„V představách většiny lidí jsme stále úspěšnou značkou mobilních telefonů, ale o tom už Nokia není,“ řekl Lundmark. „Chceme uvést na trh novou značku, která se soustředí na sítě a průmyslovou digitalizaci, což je úplně něco jiného než původní mobilní telefony.“

Firma současně představila soubor nových strategických pilířů, který má urychlit její růst, upozornila agentura Bloomberg.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Dosavadní logo společnosti Nokia

Nokia bývala kdysi největším výrobcem mobilních telefonů na světě, v roce 2014 však prodala tyto aktivity Microsoftu a zaměřila se na síťové vybavení a obrovské portfolio patentů na mobilní přístroje.

Microsoft výrobu telefonů Nokia v roce 2016 prodal firmám HMD, kterou založili bývalí vysocí manažeři Nokie, a FIH Mobile. V současnosti jsou tak na trhu k dispozici telefony značky Nokia vyráběné firmou HMD.

Nokia podepsala novou patentovou smlouvu se Samsungem

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Výrobky Nokia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám