Hlavní obsah

Jako by covid nebyl. Největší mobilní veletrh chce přilákat 50 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Na konci února se bude ve španělské Barceloně konat největší mobilní veletrh Mobile World Congress (MWC). Organizátoři se tento týden pochlubili, že se budou snažit přilákat na akci kromě velkých společností na 50 000 návštěvníků, což je výrazně více než loni.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V roce 2020 byl veletrh MWC prakticky zrušen, respektive se přesunul do on-line světa. Lidé mohli prostřednictvím svých monitorů sledovat konference různých společností, ale osobně na výstaviště nemohli.

Loni byl veletrh posunut z tradičního únorového termínu kvůli pandemii covidu-19 až na červen, probíhal navíc za přísných protiepidemiologických opatření, kvůli čemuž akci nemohlo navštívit více než 50 000 lidí.

Mobilní novinky budou i bez obřího veletrhu

Mobil

Do Barcelony jich nakonec přijelo ještě méně, fyzicky dorazilo pouze 20 000 lidí. Organizátoři z GSMA se nicméně pochlubili tím, že akci sledovalo dalších 120 000 lidí. V době před pandemií, tedy v roce 2019, přitom veletrh přilákal 110 000 návštěvníků.

Letos se organizátoři soustředí opět na „fyzický zážitek“. I když jsou aktuálně čísla nakažených vyšší než loni, chtějí se vrátit k normálu. Poukazují přitom na fakt, že některé státy již s covidem přestaly bojovat.

Jak jsou na tom země, které s covidem přestaly bojovat

Zahraniční

Protiepidemiologická opatření budou stále platit

„Vzrušení roste a stejně tak i registrace našich účastníků. Začátkem tohoto roku jsme uvedli, že show bude dvakrát až třikrát větší než v roce 2021, a jsme na dobré cestě tuto předpověď splnit nebo překonat,“ prohlásili organizátoři z GSMA.

Na akci bude nutnost nosit respirátory a k dispozici budou dezinfekce. Už při vstupu do Španělska se návštěvníci z cizích zemí budou muset prokázat buď potvrzením o očkování, prodělaném covidu-19, nebo potvrzením o negativním testu, uznáván je přitom PCR i antigen. Přísnější pravidla ale mohou mít jednotlivé letecké společnosti.

K inovacím dochází pouze tehdy, když se lidé setkávají.
generální ředitelka společnosti Telia Allison Kirkbyová

Kromě 50 000 návštěvníků očekávají letos také 1500 vystavovatelů. Měly by mezi nimi být také velké společnosti, jako jsou například Nokia, Ericsson, Amazon či Cisco, uvedla agentura Reuters.

„Přiznám se, že zoufale toužím po tom, abych se opět spojila s lidmi v reálném životě. K inovacím dochází pouze tehdy, když se lidé setkávají,“ prohlásila generální ředitelka společnosti Telia Allison Kirkbyová. Právě tato švédská telekomunikační společnost na MWC také zavítá.

Novinek tak budou k vidění doslova tisíce. Kromě chytrých telefonů je řeč například o nejrůznějších doplňcích, pouzdrech, powerbankách, klávesnicích a externích úložištích. Nouze nebude ani o nositelnou elektroniku či tablety.

MWC 2022 se bude konat od 28. února do 3. března ve španělské Barceloně.

Reklama

Související články

Rozmach omikronu provází vlna dezinformací

Současně s rozmachem koronavirové varianty omikron pozorují výzkumníci vzestup dezinformací na sociálních sítích týkajících se testů na koronavirus. Rychle se...

Výběr článků

Načítám