Hlavní obsah

Mobilní novinky budou i bez obřího veletrhu

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Už příští týden se měl ve španělské Barceloně konat největší mobilní veletrh Mobile World Congress (MWC), kvůli hrozbě koronaviru 2019-nCoV byl však zrušen. O novinky však uživatelé nepřijdou, výrobci je zkrátka představí pouze v on-line světě.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Honor plně respektuje rozhodnutí GSMA, hlavního organizátora MWC 2020, a absolutně podporuje bezpečí a zdraví všech, kteří měli v plánu do Barcelony cestovat. Představení našich novinek, nových technologií a strategie do budoucna včetně nového ekosystému Smart Life proběhne prostřednictvím živého vysílání,“ prozradili například zástupci společnosti Honor.

Největší mobilní veletrh nakonec nebude. Organizátoři se bojí koronaviru

Mobil

Stejně tak se chystá představit své novinky on-line Huawei. Ve streamu by se měl už příští týden v pondělí ukázat přímo generální ředitel podniku Richard Yu, který představí nejnovější inovace a technologie společnosti.

Lze předpokládat, že postupně se zachovají i další společnosti, které měly své premiéry naplánované na barcelonský veletrh.

O zrušení veletrhu MWC informovali zástupci svazu teprve minulý týden. „V důsledku globálních obav ohledně epidemie koronaviru je nemožné veletrh letos uskutečnit,“ prohlásil šéf GSMA John Hoffman.

Jeho prohlášení bylo velmi překvapivé, neboť tentýž týden organizátoři celou situaci uklidňovali a tvrdili, že bezpečnost na veletrhu bude zajištěna. „Nejvhodnější bude, když se budeme řídit pokyny odborníků, vědců a zdravotnických orgánů. Podle nich se může Mobile World Congress konat úplně normálně,“ prohlásila například barcelonská starostka Ada Colauová.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Svaz GSMA pak v dřívějším prohlášení ze začátku února ubezpečil, že v rámci letošního ročníku učiní taková opatření, aby zamezil šíření koronaviru. Návštěvníky i organizátory například vyzval, aby si nepodávali ruce, mezi jednotlivými výstupy řečníků se pak měl na pódiu vyměňovat mikrofon.

Jenže vystavovatelé tak optimističtí nebyli. Celá řada jich proto zrušila účast, například jihokorejské LG, švédský Ericsson, finská Nokia, Vodafone či Deutsche Telekom. Obavy měly jednotlivé společnosti především kvůli tomu, že na veletrh měla přicestovat celá řada Číňanů, právě v nejlidnatější zemi světa je přitom šíření koronaviru nejvážnější. Z čínských společností měly v Barceloně vystavovat například Huawei, ZTE či Oppo.

Reklama

Související články

Nových iPhonů je nedostatek. Kvůli koronaviru

Společnost Apple přiznala, že nezvládne naplnit výhled tržeb pro druhé finanční čtvrtletí, které si stanovila minulý měsíc. Hlavním důvodem je výpadek dodávek...

Stadia promění mobily v herní konzole

Se službou Stadia se snaží společnost Google proměnit i méně výkonná zařízení na herní konzole, platí to například i o chytrých telefonech. Nyní americký...

Výběr článků

Načítám