Hlavní obsah

Hračky spoléhají na mobily stále častěji, propojují virtuální svět se skutečným

Novinky, bri

Chytré telefony se v minulých letech staly prakticky již běžnou výbavou školáků. Není proto divu, že se na smartphony spoléhají stále častěji i výrobci chytrých hraček. Společnost Lego například nyní přišla s novou edicí Vidiyo, která cílí především na kreativní jedince s hudebním cítěním.

Trailer ke hře Lego VidiyoVideo: archív tvůrců

 
Článek

Lego se snaží propojit virtuální svět s tím skutečným již několik let. Podobně jako populární titul Pokémon Go sází na systém rozšířené reality. Již v roce 2019 tak přišly na trh první stavebnice řady Hidden Side, které se inspirovaly tematikou duchů.

Na výběr byla tehdy například duchařská laboratoř, záhada na hřbitově, strašidelná střední škola, vlak duchů či paranormální autobus. Po sestavení kostek je nutné celý výtvor naskenovat a přenést do virtuálního světa. Pak už již nic nebrání lovu duchů, kteří se budou zobrazovat přímo na displeji telefonu.

Trailer ke hře Lego Hidden SideVideo: archív tvůrců

Technické hračky podpoří rozvoj dětí

Vánoce

A na principu rozšířené reality funguje také novinka zvaná Vidiyo, děti budou stavět s mobilem v ruce. Nejprve je totiž nutné všechny kostky poskládat jednu po druhé do sebe, jako kdyby šlo o obyčejnou stavebnici. Tím ale hrátky nekončí, naopak začínají.

Prostřednictvím stejnojmenné aplikace pro chytré telefony a tablety s operačními systémy Android či iOS, která je k dispozici samozřejmě zadarmo, je totiž možné vytvářet hudební videoklipy. Děti přitom mohou volit různá pódia, písně či členy kapely. Zároveň také mohou navrhovat obaly jednotlivých alb a svá díla následně sdílet s ostatními.

Foto: archív výrobce

Lego Vidiyo

Foto: archív výrobce

Ukázka mobilní aplikace

Na vlastní kůži si tedy mohou i vyzkoušet, jaké to je produkovat nějaký nový song. K dispozici přitom mají celou řadu postaviček vyznávajících jiné hudební styly, stejně jako obrovskou knihovnu písní Universal Music Group.

Prodej nových stavebnic by měl odstartovat během následujících týdnů, přičemž v základu bude k dispozici pět různých postav. Jednotná cena za každou je 499 Kč. Za sto korun pak bude možné dokoupit 11 hudebních kostek zvaných Bandmates.

Foto: archív výrobce

Takto vypadá jedna celá sada.

Foto: archív výrobce

Lego Vidiyo

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám