Hlavní obsah

Firma Porsche Design představila nový mobilní telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako kdyby Porsche nebylo samo o sobě dostatečným symbolem společenského postavení, představila dceřiná společnost německé automobilky Porsche Design mobilní telefon, určený výlučně pro majitele stejnojmenného auta. Napsala o tom agentura Reuters.

Článek

Nový mobilní telefon Porsche Design P'9522 Black představila společnost, kterou založil v roce 1972 designér ikonického vozu 911 Ferdinand Alexander Porsche v Singapuru. V ostrovním asijském státě jezdí asi 1600 sportovních německých aut.

Černý telefon, který je vyroben z matného hliníku a minerálního skla, vyrábí firma Sagem Wireless. Mezi zajímavosti, které nabízí mobilní zařízení v hodnotě 1636 dolarů (více než 30 000 korun), patří například snímač otisků prstů, který je bezpečnostním prvkem.

V regionu, kde podle časopisu Forbes vzrostl za minulý rok počet miliardářů o 80 procent, čeká společnost velkou poptávku.

"Značka Porsche Design se v Asii, v Rusku a na Blízkém východě prodává velmi dobře. V Evropě jsou lidé zvyklí kupovat dotované telefony od operátorů, ale v Asii lidé rádi vlastní něco jedinečného - ukazují své společenské postavení tím, že položí na stůl telefon, který říká: ´Podívej, jsem bohatý´," uvedl ředitel distributorské firmy Brand Lab Samy Redjeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám