Hlavní obsah

Kurz kryptoměn klesá. Bitcoin odstartoval nový týden pod milionem

Vývoj kurzu jednotlivých kryptoměn v uplynulých sedmi dnech nebyl pro střadatele příliš příznivý. Krásně je to vidět na hodnotě bitcoinu, která se propadla pod milion korun. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Přesně před týdnem se bitcoin obchodoval za 1 045 235 Kč, což byla v uplynulých sedmi dnech suverénně nejvyšší hodnota – po zbytek týdne jsme mohli sledovat pouze klesající tendenci. Před víkendem tak kurz činil již pouze 984 740 Kč.

Během dvou dnů volna ale hodnota ještě více klesala, v pondělí tak případní zájemci za nejznámější kryptoměnu na světě zaplatili už jen 949 860 Kč. To je podobná suma, za jakou se bitcoin obchodoval poslední březnový týden.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Honduraská osada přijala bitcoin jako legální platidlo

Internet a PC

Ještě před koncem měsíce se ale kurz vyšplhal až na 1 072 590 Kč, což byla nejvyšší hodnota v celém letošním roce. Sluší se nicméně podotknout, že přesně před rokem byl kurz ještě vyšší, jedna virtuální mince měla hodnotu 1 386 950 Kč.

Klesající tendence je patrná v uplynulých sedmi dnech také u dalších kryptoměn. Například ethereum se minulý týden v pondělí obchodovalo za 77 290 Kč, v pátek to bylo už jen za 74 010 Kč. V pondělí měla druhá nejznámější kryptoměna hodnotu 71 560 Kč.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám