Hlavní obsah

Bitcoin oslabil o desítky tisíc korun. Padá celý trh kryptoměn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během jediného dne klesla hodnota bitcoinu o desítky tisíc korun. Bitcoin přitom není jedinou kryptoměnou, jejíž hodnota výrazně klesla. Výprodej zažívá také ethereum a další virtuální mince. Vyplývá to z dat specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Před týdnem se bitcoin obchodoval za 520 070 Kč, tento týden ve čtvrtek to bylo ale už jen 486 590 Kč. Nejznámější kryptoměna na světě tedy ztrácela prakticky celý týden, další výrazný pokles ale přišel v noci na pátek.

Poslední pracovní den tohoto týdne okolo poledne tak případní zájemci za jednu virtuální minci zaplatili 438 520 Kč. Za pouhých 24 hodin tak hodnota klesla o bezmála 50 tisíc korun. To představuje nejhorší výsledek od letošního ledna, jak vyplývá z dat serveru Coinmarketcap.

Zatím absolutní rekord si nejznámější kryptoměna připsala v listopadu 2021, kdy se nabízela za 1 427 350 Kč.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední týden

Kryptobanka Silvergate je v likvidaci

Internet a PC

Propad kurzu je podle serveru CNBC způsoben především pádem kryptoměnové banky Silvergate, jejíž mateřská společnost Silvergate Capital Corporation se rozhodla zahájit její dobrovolnou likvidaci. Podnik, který se specializoval na obchody s kryptoměnami, utrpěl velké ztráty po pádu kryptoburzy FTX.

Propad dvouciferným tempem

Špatná nálada na trhu je patrná i v případě dalších kryptoměn. Dvouciferným tempem ztrácely za posledních 24 hodin virtuální mince Huobi Token, SingularityNET, Conflux, Dash, ImmutableX či Litecoin.

Bitcoin ve stejném časovém úseku propadl o 8,93 %, druhá nejznámější kryptoměna ethereum dokonce až o 9,86 %.

Minulý týden ve čtvrtek večer se ethereum obchodovalo za 36 490 Kč, tento týden ve čtvrtek to bylo už jen za 34 430 korun. V pátek hodnota činila 30 800 Kč. Na vrcholu byla tato kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Prakticky celý loňský rok byl ve znamení propadu. Hodnota celého trhu s kryptoměnami klesla o bezmála 1,4 bilionu dolarů, tedy v přepočtu o 31,2 bilionu korun. Výrazné výkyvy kurzů doprovodily krachy projektů a firem, tím nejvýraznějším byl pád kryptoměnové burzy FTX, připomněl server televize CNBC.

Hackeři loni ukradli kryptoměny za 3,8 miliardy dolarů

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám