Hlavní obsah

Kryptoměnová burza Kraken ukončí své aktivity v Japonsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Tokio

Americká kryptoměnová burza Kraken příští měsíc ukončí své aktivity v Japonsku. Firma uvedla, že za jejím rozhodnutím stojí současné podmínky na trhu v Japonsku a útlum globálního kryptoměnového trhu. Kraken patří mezi největší kryptoměnové burzy na světě, napsal server CNBC.

Foto: repro kraken.com

Americká kryptoměnová burza Kraken

Článek

Společnost Kraken už koncem listopadu oznámila, že se rozhodla zrušit zhruba 1100 pracovních míst, což odpovídá téměř třetině její celkové pracovní síly. Tento krok zdůvodnila potřebou přizpůsobit se současným podmínkám na trhu.

Bitcoin v letošním roce ztratil zhruba dvě třetiny své hodnoty. Zatím absolutní rekord si nejznámější kryptoměna na světě připsala v listopadu 2021, kdy se nabízela za 1 427 350 Kč. Aktuálně však kurz činí pouze 376 120 Kč. Podobně se propadla také většina dalších významných kryptoměn.

Ukončení aktivit v Japonsku je podle společnosti Kraken součástí její snahy zaměřit zdroje a investice na oblasti, které jsou v souladu s její strategií a které vytvoří nejlepší podmínky pro její dlouhodobý úspěch. Japonští klienti budou mít podle firmy na převod svých aktiv z její platformy čas do konce ledna.

Kryptoměnová burza Kraken propustí 30 procent zaměstnanců

Internet a PC

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, což má být kolem roku 2140.

Bitcoiny a další kryptoměny se těší velké popularitě především coby prostředek pro investici. Kurzy však často kolísají. Evropský bankovní úřad kvůli tomu dokonce varoval spotřebitele, že neregulované virtuální měny představují velké riziko. Jejich vklady totiž nejsou nijak chráněny. [celá zpráva]

Zkrachovalá kryptoburza FTX čelí žalobě od klientů i vlastních zaměstnanců

Internet a PC

Reklama

Související články

Kyberpodvodníci sázejí na hloupost

Šéf oddělení kybernetické kriminality pražské policie Václav Písecký Právu popsal nebývalý nárůst podvodů na internetu v posledních měsících a hlavně teď před...

Výběr článků

Načítám