Hlavní obsah

Kryptokrálovna Ignatovová se dostala na seznam nejhledanějších osob v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofia

Zakladatelka kryptoměny OneCoin Ruža Ignatovová, někdy označovaná za kryptokrálovnu, byla za svoji úlohu v mnohamiliardovém podvodu zařazena na seznam nejhledanějších osob Europolu. Upozornila na to agentura Bloomberg.

Foto: reopro eumostwanted.eu

Jednačtyřicetiletá Ignatovová je podezřelá, že přiměla zájemce z celého světa investovat do bezcenné kryptoměny.

Článek

Jednačtyřicetiletá Ignatovová je podezřelá, že přiměla zájemce z celého světa investovat do této ve skutečnosti bezcenné kryptoměny, uvedl Europol na svých stránkách. Za informace, které povedou k jejímu dopadení, Europol nabízí odměnu 5000 eur (125 000 korun).

Ignatovová vytvořila OneCoin v roce 2014 v Sofii a slibovala, že to bude „zabiják bitcoinu“. V následujících letech získala peníze od investorů ze 175 zemí. Od čtvrtého čtvrtletí roku 2014 do třetího čtvrtletí roku 2016 získal její projekt na tržbách 3,4 miliardy eur. Nakonec se ukázalo, že OneCoin fungoval na systému podvodu zvaného letadlo nebo pyramidová hra.

Chtěl investovat do kryptoměn, přišel o milion

Krimi

Zprávy o Ignatovové nejsou od října 2017. Ignatovová se stala také tématem úspěšného podcastu BBC The Missing Cryptoqueen, tedy Nezvěstná kryptokrálovna.

Ignatovová se orgánům činným v trestním řízení vyhýbá. V roce 2019 byl ve Spojených státech shledán vinným ze spiknutí za účelem praní špinavých peněz a z bankovního podvodu právník OneCoin Mark Scott. Bratr Ignatovové Konstantin Ignatov se přiznal k podvodu a praní špinavých peněz, když svědčil proti Scottovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám